Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Titel: Aan alle jongens van wie ik hield
Auteur: Jenny Han
Genre: Young adult
Uitgeverij: Rainbow
ISBN:  9789041714190 
Aantal pagina’s: 320
Uitgave: September 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (deel 1)

Aan alle jongens van wie ik hield geschreven door Jenny Han is een verhaal waar ik heel erg naar uit keek. De achterflap vond ik veelbelovend dus ik begon met veel plezier aan dit boek. Maar helaas viel het mij een beetje tegen. Ik kon er maar moeilijk in komen en eenmaal in het verhaal vond ik dat alles wat traag op gang kwam.

In dit verhaal volgen we Lara Jean, zij is een tienermeisje die samenwoont met haar vader, haar oudere zus en haar jongere zusje. Ze is niet echt populair op school, smoorverliefd op Josh, het vriendje van haar zus. Ze heeft aan alle jongens op wie ze ooit verliefd was een brief geschreven en deze goed verstopt in een hoedendoos. Een daarvan heeft ze geschreven aan Josh. Wanneer Peter, aan wie ze ook een brief heeft geschreven ineens voor haar staat met haar brief komt ze erachter dat alle brieven zijn verstuurd. Dus waarschijnlijk ook die aan Josh, als dat maar goed gaat.

Uiteraard is het voorspelbaar wie erachter het versturen van de brieven zit. Het is dan ook geen verassing wanneer je daar eenmaal achter komt. Lara Jean is wel een heel fijn personage om over te lezen. Ze komt over als een heel lief persoon, maar ook iemand die nog veel moet leren. Ik heb dan ook zeker wel gelachen om sommige van haar situaties waar ze in terecht kwam.

Het is zeker geen slecht geschreven verhaal, het idee is heel erg leuk verwerkt. Alleen past het niet zo goed bij mij. Ik denk dat als ik dit boek zo’n 10 jaar geleden zou hebben gelezen. Ik het dan met veel meer plezier zou hebben gelezen. Genoten heb ik toch ook zeker, van de humor die groots aanwezig is in dit boek. Maar helaas was het verder geen goede match, wat ik erg jammer vind.

Bij deze wil ik Uitgeverij Rainbow heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *