Baby gewenst! – Marli Elisa

Titel: Baby gewenst!
Auteur: Marli Elisa
Genre: Roman
Uitgeverij: Kobo Originals
ISBN:  9781774537541 
Uitgave: Mei 2022
Uitvoering: E-book
Serie: Ja (deel 1)

Baby gewenst! is het eerste deel in een nieuwe serie geschreven door Marli Elisa. De titel spreekt al voor zich, het is een verhaal over een kinderwens maar dan op een wat humoristische manier. Dit boek is dan ook niet geschikt voor vrouwen met een serieuze kinderwens, die maar moeilijk in vervulling wil gaan. Want ik vond dat er in dit verhaal soms wat lacherig mee om werd gegaan. Terwijl het een heel serieus onderwerp is. Het verhaal er om heen is wel heel erg leuk om te lezen en leest ook heel erg vlot.

In ‘Baby gewenst!’ volgen we het verhaal van Mia, ze is een succesvol designer. Ze heeft alles prima in orde totdat ze haar beste vriendin verliest. Na het verlies van Louise komt ze erachter dat haar kinderwens toch wel heel groot is. Maar een relatie heeft ze niet en ze is ook niet de jongste meer. Wanneer ze van de gynaecoloog ook nog slecht nieuws te horen krijgt, begint de tijd echt te dringen. Ze moet op zoek naar een geschikte kandidaat. Twee van haar beste vrienden bieden zich aan als spermadonor, maar de keuze tussen die twee is moeilijk..

Wanneer je de flaptekst hebt gelezen word je heel nieuwsgierig naar het verhaal. Helaas is deze wat verwarrend geschreven, waardoor je in het begin even goed moet nadenken wie nou precies wie is. Ook is het erg jammer dat je Louise niet van tevoren hebt leren kennen. Ik vond het namelijk maar vreemd dat er in het begin van het verhaal gelijk een uitvaart bezig is. Wie is diegene en waarom was zij zo geliefd?

Gaandeweg het verhaal leer je Louise via haar vrienden wel wat beter kennen, maar net als de andere personages blijven ze allemaal wat oppervlakkig. Waardoor de klik die je als lezer normaal met personages kunt hebben wat achterwege blijft. Het verhaal zelf daarentegen leest heel erg vlot. Ik was er dan ook zo doorheen. Zonder dat je er erg in hebt, ben je al halverwege het verhaal.

Het is jammer dat alles wat van de hak op de tak springt in dit boek. Het had zeker een heel mooi boek kunnen worden, wat het op zich ook wel is. Alleen mis je wat diepgang in het verhaal. Er wordt af en toe ook wat lacherig gedaan om Mia haar kinderwens, waardoor je het als vrouw met ook een kinderwens als een pijnlijk boek kunt ervaren.  

Ik heb zeker genoten van het gehele totaalplaatje van dit verhaal. En de schrijfster heeft mij zelfs nieuwsgierig gemaakt naar het vervolgdeel. Want juist de vlotte manier van schrijven is in dit verhaal heel erg prettig om te lezen. En wie weet komen de personages in het volgende deel beter tot zijn recht. Ik ben in ieder geval ondanks de kritiekpuntjes wel heel benieuwd naar wat deze schrijfster nog meer voor ons in petto heeft.

Bij deze wil ik Oona Agency & Kobo Books heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.