Bittere bloemen – Gunnar Staalesen


Titel: 
Bittere bloemen
Auteur: Gunnar Staalesen
Genre: Thrillers
Uitgeverij: Marmer
ISBN:  9789460683909  

Aantal pagina’s: 288
Uitgave: Juni 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (prima los te lezen)

Bittere bloemen geschreven door Gunnar Staalesen is het nieuwste deel in de serie Varg Veum. Voor mij was dit het eerste boek wat ik van deze schrijver heb mogen lezen, de boeken zijn dan ook prima los te lezen. Een bijzonder verhaal die heel goed in elkaar zit over de privédetective Varg Veum.

Als Varg Veum zijn voeten weer op vrije grond zet, is het eerst even zoeken wat hij moet doen. Hij heeft namelijk een tijdje doorgebracht in de Hjellestadkliniek voor zijn alcohol probleem.  Als Lisbeth Finslo, zijn fysiotherapeut hem een baan aanbiedt heeft hij weer iets te doen. Namelijk het huis bewaken van familie Nielsen terwijl zij op vakantie zijn in Spanje. Veum ziet het als eenvoudig werk waarna hij hopelijk zijn werk als privédetective weer kan oppakken.

Als Lisbeth hem een rondleiding geeft door de villa, stuiten ze op een levenloos lichaam in het zwembad. Niet veel later is ook Lisbeth spoorloos verdwenen. Als na een tijdje de politie arriveert, blijkt een onbekende man hen te hebben verwittigt over het levenloze lichaam. Veum gaat zelf op onderzoek uit om uit te vogelen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wanneer hij stuit op een milieuschandaal, wordt een onderzoek van acht jaar geleden weer terug opgehelderd. Een vermist meisje die nog steeds niet is terug gevonden heeft iets te maken met het lijk in het zwembad, maar wat?

Een verhaal die vanaf begin tot eind goed in elkaar zit. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt. De auteur schrijft heel gedetailleerd over zijn personages en de omgeving. Normaal hou ik niet zo van deze extreme details, ik hoef niet van elk personage te weten wat hij of zij draagt. Maar in dit verhaal was dat helemaal geen probleem. Je vloog door het verhaal heen, ondanks de vele uitgebreide details.

Het verhaal is op sommige punten best heftig, het zal je kind maar zijn die dit is overkomen. Maar juist dit maakt het ook spannend, gaat alles nog goedkomen of blijkt het toch te gaan om een vreselijk misdrijf? Gaandeweg het verhaal kom je er precies achter wat er acht jaar geleden nou precies is gebeurd.

Dit was voor mij een fijne eerste kennismaking met het werk van Gunnar Staalesen, maar ook van het personage Varg Veum. In het begin was het even wennen aan de schrijfstijl door de vele details. Maar zodra je eenmaal in het verhaal wordt meegetrokken, wil je het boek het liefste in een ruk uitlezen. Gunnar Staalesen neemt je mee op een bloedstollend spannende zaak die Varg Veum probeert op te lossen. Het was het eerste en zeker niet het laatste boek wat ik ga lezen van Gunnar Staalesen. Zijn bloedstollend spannende thrillers blijven je nog lang bij na het lezen van de laatste bladzijde.

Ik wil Uitgeverij Marmer heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.