Blauwdruk van geluk – Petra Kruijt

Titel: Blauwdruk van geluk
Auteur: Petra Kruijt
Genre: Roman

Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN:  9789020539882 

Aantal pagina’s: 240
Uitgave: Januari 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

Blauwdruk van geluk geschreven door Petra Kruijt is een boek met een opvallende cover die er dan ook meteen uitspringt. De cover past dan ook goed bij het verhaal. En dat verhaal, daar moest ik even inkomen. In het begin had ik wat moeite met de schrijfstijl, maar naarmate het boek zich vorderde vond ik het juist erg leuk om te lezen.

Je volgt in dit verhaal Navy de Roode, die zichzelf liever Avy noemt. Ze is op het witte doek geboren. Haar moeder is een beroemde actrice en ze is op een bijzondere manier beroemd geworden. Doordat het Avy met de paplepel is ingegoten, heeft ze een doel. Ze wil ook graag actrice worden, maar dit wordt haar niet zomaar in de schoot geworpen. Ze werkt er hard aan om een rol te krijgen, daarnaast werkt ze nog als schoonmaakster in Hotel Wolthuis. Wanneer de eigenaar van het hotel haar een tip geeft voor een rol, lijkt het wel of alles precies gaat zoals ze altijd al had gehoopt. Maar of dat genoeg is?

Dan is er nog Raoul, de filmschrijver van de film waarin Avy een grote kans maakt om eindelijk door te breken. Raoul is een gescheiden man en samen met zijn ex heeft hij een zoontje Jimmy. Ook hij heeft een grote rol in dit boek. Hij ziet grote kansen in Avy, maar of de regisseur er net zo over denkt is nog maar de vraag. Raoul is een fijn en lief personage om te leren kennen. Hij doet hard zijn best voor Avy, maar dit doet hij niet alleen omdat hij haar zo graag in de film mee wil laten spelen..

Een verhaal waar ik in het begin heel erg in moest komen. De schrijfstijl was heel erg wennen. Je wordt eerst overvallen door veel informatie over Avy, maar ook over haar moeder, meneer Wolthuis, haar vriendin Meia en de filmschrijver Raoul. Allemaal verhaallijnen die nog open stonden van hoe het zou kunnen aflopen. Halverwege het boek begon alles op zijn plek te vallen en begon het verhaal voor mij pas echt tot leven te komen. Alle personages hebben het niet gemakkelijk in het leven, je leeft dan ook ontzettend met ze mee.

Over het algemeen vond ik dit een erg leuk boek om te lezen, ondanks dat ik er in het begin even in moest komen. Het einde maakt dit dan ook helemaal goed. De personages zijn allemaal goed uitgewerkt en leer je goed kennen. Ik had een zwak voor de eigenaar van het hotel. Meneer Wolthuis komt over als een lieve en zorgzame man die mij veel doet denken aan mijn opa. Het verhaal zit vol met humor, romantiek en vriendschap. En alles tezamen maakt het tot een mooi feelgood verhaal. Ik ben helemaal niet thuis in deze film wereld, maar vond het leuk om er zo eens kennis mee te kunnen maken. Ik ben ook zeer benieuwd naar nog meer werk van Petra Kruijt.

Ik wil Zomer & Keuning heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *