Blogtour: Een streepje tegen – Wendy de Liefde

Titel: Een streepje tegen
Auteur: Wendy de Liefde
Genre: Roman
Uitgeverij: Adnan
ISBN:  9789490983994 
Aantal pagina’s: 272
Uitgave: November 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

Een streepje tegen is het debuut van Wendy de Liefde. Haar achternaam zegt het al, dit boek is dan ook met veel liefde geschreven. Dit voel je gelijk tijdens het lezen. Door haar vlotte schrijfstijl vlieg je door de pagina’s heen zonder dat je het door hebt. Dit is er eentje die je gaat ontroeren tijdens het lezen.

In dit verhaal volgen we Sarah, zij heeft maar een wens en dat is ooit moeder worden. Ze heeft alleen de ware nog niet gevonden, totdat Maarten voor haar neus staat. Na een paar dates blijken ze samen een goede klik te hebben. Omdat de biologische klok van Sarah wel door tikt, hebben ze er samen voor gekozen om proberen zwanger te worden. Maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ze gaan samen dan ook een moeilijke tijd door, wat zelfs voor problemen zorgt in hun relatie. Gaat het ondanks alle tegenslagen Sarah lukken om haar droom te verwezenlijken?

Een ontroerend verhaal die je wel even voelt diep van binnen. Niet bij iedereen is het even gemakkelijk om zwanger te worden. Zo ook bij hoofdpersonage Sarah niet. Het was heel fijn om eens deze kant van het zwanger worden mee te maken. Zo vaak kom je dat niet tegen in boeken, vooral bij vele feelgood boeken is het vruchtbaarheidsgehalte juist heel hoog.

En wat zal het moeilijk zijn geweest voor Wendy om dit boek te schrijven, het bevat namelijk voor haar veel herkenning. Ik vind het dan ook heel stoer van haar dat ze dit zo op papier heeft weten te krijgen. Je voelt tijdens het lezen zo mee met de personages. Dat ik soms even een traantje moest wegpinken.

Het enige jammere vond ik de verspringende tijdlijn, soms ging je ineens van mei naar december. Ik had graag nog veel meer willen lezen over wat er is gebeurd in die tijd daar tussen in. Al werd dat in het volgende hoofdstuk ook wel duidelijk. Ik had graag nog veel meer willen lezen over deze personages.

Ondanks dat dit boek niet alleen maar positieve onderwerpen bevat, heb ik juist wel heel erg genoten. Ja het gaat om vruchtbaarheidsproblemen, maar dit wordt op zo’n mooie en lieve manier beschreven dat het voor mij helemaal niet als extreem verdrietig overkwam. Het speelt een grote rol in dit verhaal, maar er is zoveel meer waar je wel een glimlach van op je gezicht krijgt. Al zal het voor velen ook voor herkenning zorgen, wat dan wel weer voor nodige tranen kan zorgen.

Een verhaal over hoe groot de liefde en de wens voor het moederschap kan zijn, ook al is dit voor iedereen niet even gemakkelijk. Dit is een steengoed debuut wat Wendy heeft geschreven, ik ben dan ook heel benieuwd wat ze nog meer voor ons in petto heeft. Want na deze ga je zeker weten nog meer van haar willen lezen!

Ik wil Wendy heel erg bedanken dat ik mocht meedoen aan deze blogtour.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *