Blogtour: Hamley in de sneeuw – Sandra J. Paul

Titel: Hamley in de sneeuw
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Kind & Jeugd

Uitgeverij: Hamley Books
ISBN:  9789464208474 
Aantal pagina’s: 110
Uitgave: Oktober 2021
Uitvoering: Hardcover

Serie: Ja (deel 3)

Hamley in de sneeuw - Sandra J. Paul (Femleest)

Hamley in de sneeuw is alweer het derde deel in de los te lezen serie over het katje Hamley geschreven door Sandra J. Paul. Opnieuw een deel waar je van gaat genieten, want wat is Hamley in dit deel weer een ondeugend katje die haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen. Wat zich weer uit tot de meest geweldige avonturen.

In dit deel gaat Hamley op onderzoek uit wat kerstmis nou precies is. Zijn moeder wil het haar maar niet vertellen, zij wil namelijk liever slapen. Maar zij geeft niet op en gaat langs bij B-Boy, de straatkat die sinds kort bij hun woont op de boerderij. B-Boy vertelt haar alleen iets anders wat zij ook heel erg boeit, namelijk over sneeuw. Wat is het precies en is het ook leuk voor katten? Niet veel later die avond krijgt zij al antwoord op haar vragen. Maar dan rest haar nog steeds de vraag wat kerstmis precies inhoudt. En daar komt Hamley al snel achter op en wel heel bijzondere manier.

Een verhaal over katten en ook nog eens over kerst, blijer kan je mij niet maken. Het was dan ook een genot om dit verhaal te mogen lezen. Boeken over het katje Hamley zijn altijd een feest en deze behoort tot nu toe tot mijn favoriet. Wat een heerlijke kerst gevoelens krijg je bij het lezen van dit verhaal. Ik kan dan nu ook helemaal niet meer wachten totdat wij ook weer de kerstboom neer gaan zetten.

Door de schrijfstijl die we van Sandra J. Paul gewend zijn vlieg je door de pagina’s heen. En het verhaal komt echt tot leven met de prachtig gekleurde illustraties die in dit boek aanwezig zijn. Vooral de tekening met Hamley in de kerstboom liet mij smelten. Zo lief!!

Mocht je nog op zoek zijn naar een verhaal over lieve en ondeugende katten in een fijne kerstsfeer, dan kan ik deze heel erg aanraden. En het is ook nog eens leuk om als cadeau te geven tijdens de feestdagen. Want een boek over Hamley gaat nooit tegen vallen. Zowel jong als oud kan van dit verhaal genieten.

Ik wil Uitgeverij Hamley Books heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *