Blogtour: Hamley op pompoenjacht – Sandra J. Paul

Titel: Hamley op pompoenjacht
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Kind & Jeugd

Uitgeverij: Hamley Books
ISBN:  9789463967990 
Aantal pagina’s: 103
Uitgave: Augustus 2021
Uitvoering: Hardcover

Serie: Ja (deel 2)

Hamley op pompoenjacht is het tweede boek waarin je Hamley haar avonturen kunt volgen, geschreven door Sandra J. Paul. Opnieuw is het genieten om met Hamley op avontuur te gaan. De cover ziet er weer prachtig en uitnodigend uit. Een boek over een lief klein zwart katje, wie wil dat nou niet lezen?

Hamley woont samen met haar moeder en haar twee oudere zusjes, Lexi en Lily in een groot huis in een bosrijke omgeving. Bij dat huis is ook een prachtig grote tuin, ideaal voor Hamley om er lekker op uit te gaan. Maar ze mag niet te ver gaan van haar moeder omdat er ook vossen rondlopen. Hamley is een heel nieuwsgierig katje en ze vindt het maar moeilijk om zich aan de regels van haar moeder te houden. Als Hamley hoort dat Heksennacht, ook wel Halloween genoemd door de grote mensen eraan zit te komen.

Kan ze niet wachten om te ontdekken wat dat precies is. Het is namelijk een bijzondere nacht waarin ze kan praten met heksen en andere voorwerpen die te maken hebben met Halloween. Tot haar grote verbazing, mag ze van haar moeder op bezoek bij de heks, zolang ze dat maar samen doet met B-Boy, de zwerfkat die vaak bij hun huis te vinden is.

Een groot avontuur tegemoet gaan, dat is wat je samen met Hamley doet in dit verhaal. Tijdens het lezen kom je prachtige illustraties tegen, waardoor het boek echt tot leven komt. Een ding is zeker, dit katje gaat je hart veroveren tijdens het lezen. Het is niet alleen maar avontuur, maar ook een klein beetje spannend. Door deze spanning word je nieuwsgierig gemaakt naar het einde, gaat alles wel goed komen?

De schrijfstijl is net als in ‘Hamley is jarig’ weer heerlijk vlot. Korte zinnen en niet al te moeilijke woorden, maakt dat dit boek voor iedereen leesbaar is. Het is ook een perfect boek om voor te lezen aan de kleintjes die al interesse krijgen in grote boeken, in plaats van alleen maar prentenboeken. Onze vier jarige dochter is helemaal fan van Hamley en kon dan ook niet wachten tot ik begon met voorlezen zodra het boek in de brievenbus lag.

Het was weer een genot om met Hamley mee op avontuur te mogen gaan. Ik ben dan ook heel benieuwd naar het volgende deel in deze liefdevolle serie. Dat is namelijk ‘Hamley in de sneeuw’ die al verschijnt in oktober dit jaar. Want van die lieve Hamley ga je nooit genoeg krijgen.

Ik wil Uitgeverij Hamley Books heel erg bedanken dat ik mocht meedoen aan deze blogtour.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *