Blogtour: Het huis onderaan de klif – Sharon Gosling


Titel: 
Het huis onderaan de klif
Auteur: Sharon Gosling
Genre: Roman
Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789020543759 
Aantal pagina’s: 320
Uitgave: Augustus 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: 
Nee

Het huis onderaan de klif geschreven door Sharon Gosling is een boek die je gelezen moet hebben. Het is zo ontroerend geschreven dat het veel emoties meebrengt tijdens het lezen. De vriendschap en liefde spat van de pagina’s af, wat zal ik deze personages gaan missen..

In dit boek volgen we Anna, na het overlijden van haar vader en het beëindigen van een lange relatie besluit ze om ergens helemaal opnieuw te beginnen. En dat doet ze in het Schotse vissersdorpje Crovie. Eenmaal aangekomen ziet ze dat het huis wat ze gekocht heeft niet meer is dan een verbouwde schuur. Ook zijn er heel veel stormen en overstromingen die ze niet had zien aankomen. Ondanks alle tegenslagen probeert Anna er het beste van te maken. Ze had besloten om nooit meer uitgebreid te gaan koken en toch komen de kriebels om te gaan koken weer terug, ze besluit een pop-up lunchclub te openen bij haar huisje. Maar er zijn een paar dorpsbewoners die het daar niet mee eens zijn en proberen dit te dwarsbomen. Lukt het Anna om zich te settelen in Crovie, of worden al haar plannen weggeblazen door de storm?

Wat een genot was het om dit boek te lezen, vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in het avontuur wat Anna tegemoet gaat. Tijdens het lezen word je verliefd op het dorpje Crovie en zijn bewoners. Als je een op en top feelgood nodig hebt, dan kan ik deze zeker aanraden. Mocht je fan zijn van de kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. Dan zou ik dit boek maar snel gaan lezen, dan kan je net als ik verliefd worden op dit prachtige boek.

Lunchrecepten

En omdat in dit boek de lunch centraal staat, mag ik met jullie een recept delen. In eerste instantie wou ik één recept met jullie delen. Maar ik heb ervoor gekozen om er niet één maar twee met jullie te delen. Het zijn allebei simpele recepten, ik ben dan ook geen echte chef-kok zoals het hoofdpersonage Anna. Maar daarom zijn ze wel heel erg lekker en een voordeel, je hoeft er niet zo heel lang voor in de keuken te staan. 😉

Crunchy kip wraps

Als eerste deel ik graag een van mijn favorieten met jullie, namelijk de Crunchy kip wraps. Het is een heel simpel gerecht, die ik per toeval eens heb gemaakt met de een aantal ingrediënten die we in huis hadden. Een gerecht dus met restjes, die heel goed heeft uitgepakt.

Wat heb je daarvoor nodig:
– 6 medium wraps
– 400 gram kipfilet
– Santa Maria Crispy Chicken kruidenmix
– 200 gram ijsbergsla
– 1 komkommer
– Chili saus (naar keuze

Hoe ga je te werk:
– Snij de kipfilet in grote blokjes en meng deze met de kruidenmix (zoals beschreven op de verpakking) Zet deze vervolgens in de oven op 230 graden voor zo’n 15 á 20 minuten.
– Ondertussen leg je de wraps klaar en snij je de komkommer in kleine stukjes.
– Beleg de wrap als eerste met sla, vervolgens de kipfilet, de komkommer en als laatste de chilisaus.
– Vouw de wrap dicht en geniet!  

Kwarktaart met Griekse yoghurt

En natuurlijk kan een dessert niet uitblijven, het is alweer lang geleden dat ik deze maakte. Wat zonde is, want hij is juist verrukkelijk. Namelijk de kwarktaart met Griekse yoghurt. En een groot voordeel, je hebt niet eens een mixer nodig.  Ik heb hiervoor voor Optimel Griekse stijl gekozen, maar waarschijnlijk kan dit met elke soort Griekse yoghurt.

Wat heb je daarvoor nodig:

Voor de bodem:
– 200 gram koekjes naar keuze (mijn voorkeur gaat uit naar bastogne)
– 80 gram gesmolten boter
– Vier eetlepels Optimel Griekse stijl naturel

Voor de bovenkant:
– 320 gram Optimel Griekse stijl naturel
– 100 gram van een Optimel Griekse stijl fruitlaag
– Eventueel los fruit als extra topping
– Bakvorm (24cm)

Hoe ga je te werk:
– Verkruimel de koekjes en meng deze samen met de gesmolten boter en de vier eetlepels Optimel Griekse stijl naturel. Verdeel dit vervolgens over een taartbodem en druk goed aan. Zet deze voor 10 minuten in de koelkast
– Verdeel de 320 gram Griekse stijl naturel over de koekbodem en verdeel vervolgens de fruitlaag erover. Zet de taart voor minstens een uur in de vriezer en daarna nog 4 uur in de koelkast. (Het liefst een hele nacht).
– Snij de taart aan en smullen maar!

Zoals ik al zei, zijn het niet de meest moeilijke recepten. Maar wel twee die heel erg lekker zijn! En de kwarktaart is ook een aanrader om te maken, voordat je begint met het lezen van dit boek. Zo kun je er een kopje thee en een stuk taart bij pakken voor tijdens het lezen. Want van dit boek ga je zeker weten honger krijgen. Mocht je een van deze gerechten hebben gemaakt, laat me dan zeker weten wat je er van vond.

Ik wil Uitgeverij Zomer & Keuning heel erg bedanken dat ik mocht meedoen aan deze alternatieve blogtour.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *