Blogtour – Liefde in Milaan – Saskia M.N. Oudshoorn

Titel: Toeval bestaat niet, Loes, Luca & Liz, Casa Dell’Amore
Auteur: Saskia M. N. Oudshoorn
Genre: Feelgood
ISBN: 9789020542776
, 9789020542790, 9789020542813
Aantal pagina’s: 80, 102, 81
Uitgave: Januari 2021
Uitvoering: 
E-book en luisterboek
Serie: Ja deel 1 tot en met 3

In deze blogtour neem ik je mee in mijn recensie van de gehele Liefde in Milaan serie van Saskia M.N. Oudshoorn. Het is een absolute aanrader, maar daar kom je wel achter nadat je mijn recensie hebt gelezen. Want bij deze kan ik wel zeggen dat Saskia toe behoort tot een van mijn favoriete feelgood schrijvers. Ben je op zoek naar een serie bomvol feelgood? Dan is deze dat zeker weten! Ik heb na elk boek wat ik heb gelezen gelijk een recensie geschreven, vandaar dat er aan het einde van mijn recensies bij staat dat ik niet kan wachten om verder te lezen.

Toeval bestaat niet

‘Wees kritisch, maar niet te hard voor jezelf. Laat los wat niet belangrijk is.’

Wanneer Anneloes, die ook luistert naar Loes of Loe haar relatie is beëindigd met Emiel, komt ze in een neerwaartse spiraal terecht. Haar vertrouwen in mannen is weg. En dan kampt ze ook nog eens met schulden. Naast haar werk voor een reclamebureau, werkt ze ook nog in een snackbar. Om zo haar schulden zo snel mogelijk af te kunnen betalen. Waar ze niks meer mee te maken wil hebben zijn mannen. Haar vriendinnen denken daar anders over, ze maken een Tinder profiel voor haar aan om zo een date voor haar te regelen. En dat doen ze, Anneloes heeft er totaal geen zin in. Maar na aandringen van haar vriendinnen gaat ze er toch voor, ze ziet hem daarna tenslotte toch nooit weer. Maar het blijkt een behoorlijk leuke date te zijn. Anneloes vindt Gianluca (ook wel Luca genoemd) veel te hoog gegrepen voor haar. Als hij haar later uitnodigt voor een weekendje weg naar Milaan, besluit ze het toch een kans te geven. Maar zoals al verwacht, komt hij niet opdagen en stuurt hij zijn assistente Constance om haar te begeleiden tijdens de reis naar Milaan. Constance die gelijk haar woordje klaar heeft tegenover Anneloes. Dat bevestigd dubbel haar vermoedens. Anneloes ziet de hele reis al niet meer zitten en gaat het liefste terug naar huis, totdat Gianluca ineens onverwachts voor haar neus staat..

Het is heerlijk om in dit boek in het leven van Anneloes te stappen. Ze heeft het tenslotte niet makkelijk na het beëindigen van de relatie met Emiel. Haar vertrouwen in mannen is helemaal weg. En als er dan zo’n knappe man voor haar neus komt te staan tijdens haar date, lijkt het allemaal te mooi om waar te zijn. Gianluca is ook al zo’n heerlijk personage. Hij heeft ook het nodige meegemaakt in het verleden en daarom begrijpt hij Anneloes juist zo goed. Het lijkt wel of de twee voor elkaar gemaakt zijn. Is het echt puur toeval, of speelt er meer achter deze date?

Saskia heeft een erg fijne schrijfstijl, het is grappig geschreven, maar ook heel herkenbaar. Eenmaal begonnen met lezen kon ik maar moeilijk stoppen. En voor je het weet is het boek alweer uit. Gelukkig hoefde ik niet gelijk afscheid te nemen, want er stonden nog twee delen op mij te wachten.

Loes, Luca & Liz

‘Als je gek bent van elkaar, zou je financiële status weinig verschil moeten maken. Liefde voor een ander persoon heeft niets te maken met geld.’

Waar het verhaal stopt in ‘Toeval bestaat niet’ gaat het in Loes, Luca & Liz weer verder. Loes is helemaal in de wolken en wordt heel gelukkig wakker naast Luc. En toch heeft ze het gevoel dat ze niet goed genoeg is voor Luc. Hij is natuurlijk mega rijk en zij moet alle eindjes aan elkaar zien te knopen. Ze loopt niet in dure merk kleding, maar gewoon in de kleding van de H&M en de Zara. En als blijkt dat hij Constance vergeven heeft en haar toch maar geen ontslag geeft, krijgt ze helemaal twijfels over hun misschien wel beginnende relatie.

Luc weet helemaal niet hoe Loes over hun beginnende relatie denkt en ziet het helemaal zitten met haar in de toekomst. Al doet Loes hem wel erg veel denken aan Liz, zijn overleden vrouw. Hij doet er alles aan om Loes in zijn leven te behouden, maar dit werkt juist averechts. Loes deinst voor hem terug, wat hij helemaal niet zag aankomen.

Wanneer Loes ziet wat voor een lieve dingen Luca allemaal voor haar doet, begint ze nog meer te twijfelen. Ze kan namelijk zijn vorige liefde niet vervangen, zij is niet zoals Liz. Loes besluit om advies te vragen aan haar oma, ze gaat vaak met haar naar de pier om een wandeling te maken en om een bakje kibbeling eten en besluit het haar te vragen tijdens een van hun tripjes. Haar oma heeft wijze raad, die Loes iets minder doet twijfelen aan Luca.

Wat heb ik weer genoten van dit tweede deel, zodra je begint met lezen zit je gelijk weer helemaal in het verhaal. Ik heb het boek dan ook in een ruk uitgelezen. Het is echt genieten hoe Loes en Luca om elkaar heen blijven draaien. Het verhaal bevat ook een droevig randje, waarbij ik even met tranen in mijn ogen zat tijdens het lezen. Luca heeft geen gemakkelijke tijd achter de rug. Het verdriet wat hij heeft meegemaakt, dat raakt je diep. Met het oog op hun toekomst ben ik dan ook heel benieuwd hoe het verhaal verder verloopt in het derde en laatste deel ‘Casa Dell’Amore’.

Casa Dell’Amore

‘Pijn heeft je sterker en je tranen hebben je moediger gemaakt.’

In Casa Dell’Amore gaat het leven van Loes en Luca weer verder. Luca nodigt Loes uit om samen met hem het landhuis in Italië op te knappen. Het project die hij samen met zijn vrouw samen had willen doen. Waar hij helaas nooit aan toegekomen is. Loes twijfelt geen moment en zegt meteen ja. Daarbij moet ze wel alles achter zich laten wat haar lief is. Haar vriendinnen, haar zus en haar ouders. Ze wil een sabbatical jaar gaan nemen op haar werk, mocht het fout gaan kan ze altijd nog terugkomen. Eenmaal aangekomen bij het landhuis, is het veel meer werk dan ze in eerste instantie dachten. Maar met wat hulp van anderen gaat het zeker lukken. Wanneer Luca in contact komt met zijn allereerste liefde Gina, komen Loes haar twijfels weer naar boven. Gina is namelijk superknap en ook nog eens model. Wanneer een van Loes haar vriendinnen plotseling op de stoep staat en haar meeneemt voor een tripje naar Milaan kijkt ze daar erg naar uit. Ze laat Luca samen met Gina achter op het landhuis, in de hoop dat dat goed gaat komen. Niet wetende wat haar te wachten staat bij terugkomst.

Wat een prachtig einde van een hele fijne serie. Zo jammer dat het verhaal nu is afgelopen. Ik had zo graag nog verder willen lezen hoe het nu gaat met het landhuis en alle plannen die ze nog in petto hadden. Ik zou het dan ook helemaal niet erg vinden als er nog een laatste deel aan deze serie zou worden toegevoegd. De schrijfstijl van Saskia is heerlijk om te lezen. Zodra je de eerste letters hebt gelezen wordt je gelijk weer helemaal meegetrokken in het verhaal.

Als je een grote fan bent van feelgood en je bent nog op zoek naar een leuke feelgood serie, dan is deze serie zeker de moeite waard. Want dit is echt puur genieten van begin tot eind. Wel raad ik aan om met het eerste boek te beginnen en ze niet lukraak door elkaar heen te lezen. Want er zit wel een volgorde in het verhaal. Helaas zijn ze alleen verkrijgbaar als e-book en luisterboek en zijn de boeken op mijn foto’s alleen bedoeld voor deze promotie. Wie weet verschijnen ze nog als paperback in de toekomst, maar vooralsnog eerst helaas nog niet.

Vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen bij de andere deelnemers van de blogtour.

Ik wil Zomer & Keuning heel erg bedanken dat ik mocht deelnemen aan deze blogtour.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *