Blogtour: Zuidenwind – Brittainy C. Cherry


Titel: 
Zuidenwind
Auteur: Brittainy C. Cherry
Genre: Roman
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020544022 
Aantal pagina’s: 352
Uitgave: Augustus 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (deel
1)

Zuidenwind is geschreven door Brittainy Cherry, een nieuwe schrijfster die ik bij deze kan toevoegen aan mijn lijstje met favoriete schrijvers. Want wat heb ik intens genoten van dit verhaal. Vanaf de eerste bladzijde werd ik meegenomen in het verhaal en kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik kan dan ook niet wachten tot de volgende delen verschijnen.

In dit verhaal volgen we Kennedy, zij heeft een moeilijke tijd achter de rug. Ze heeft niet alleen haar ouders, maar ook haar dochtertje verloren. Als dan ook nog ineens haar relatie abrupt wordt beëindigd weet ze even niet waar ze naar toe moet. Ze klopt aan bij haar zus, die ze al lange tijd niet heeft gesproken. Haar zus blijkt juist haar reddende engel, ze regelt een huis voor haar in het plaatsje Havenborrow.

Wie daar ook woont is Jax, hij blijkt de grootste klootzak van Havenborrow te zijn. Als Kennedy hem tegen het lijf loopt, wordt dit ook gelijk bevestigd. Ze haten elkaar vanaf de eerste ontmoeting, maar er blijkt ook een aantrekkingskracht te zijn naar elkaar toe. Als ze erachter komen dat ze elkaar al kennen vanuit een ver verleden, komen er allemaal herinneringen naar boven die ze beide niet hadden aan zien komen.

In eerste instantie wist ik niet wat ik moest verwachten van dit verhaal, door de cover had ik een boek met zoveel inhoud ook helemaal niet verwacht. Wat Kennedy allemaal heeft moeten mee maken is niet gemakkelijk. De schrijfster heeft dit heel mooi weten te beschrijven, waardoor het heel realistisch overkomt. Maar niet alleen Kennedy worstelt met haar verleden, ook Jax heeft het nodige meegemaakt toen hij jong was.

In het begin is het onduidelijk wat beide personages voor trauma’s hebben meegemaakt. Je wordt als lezer vanaf de eerste bladzijde hier nieuwsgierig naar gemaakt. De schrijfstijl is heel prettig om te lezen, waardoor je door de hoofdstukken heen vliegt.

Drama, humor, verdriet, rouwverwerking, liefde en vriendschap. Dit boek heeft het allemaal. Je zou zeggen dat dit alles teveel is om te verwerken in een verhaal. Maar de schrijfster weet dit juist heel mooi te omschrijven zonder dat het te heftig wordt. Dit boek lees je dan ook met een lach en een traan.

Deze personages krijgen een plekje in mijn hart, wat hebben ze het moeilijk gehad. Maar juist dit maakt het verhaal heel puur, waardoor het voelde alsof het echt was gebeurd. Vaak wou ik in het boek kruipen om de personages een dikke knuffel te geven.

Een fijne roman met heftige onderwerpen die ik niet snel zal vergeten. Naast de twee hoofdpersonages waren er uiteraard nog meer personages aanwezig in dit boek. De een bracht veel humor met zich mee, terwijl de ander juist veel liefde toevoegde aan dit verhaal. Ik ben dan ook heel benieuwd naar Oostenwind, het tweede deel in deze prachtige serie waarin een van deze personages de hoofdrol speelt.

Dit boek is moeilijk in woorden te omschrijven wat het met je doet. Ik kan dan ook alleen maar zeggen, lees het en ervaar het zelf. Door het verhaal en de prachtige quotes die aanwezig zijn in dit boek, waan je je even in een hele andere wereld.

Ik wil Zomer & Keuning heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar en dat ik mocht meedoen aan de blogtour. Neem ook zeker een kijkje bij een van de andere bloggers/bookstagrammers om te lezen wat zij van dit boek vonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.