Boyfriend Material – Alexis Hall

Titel: Boyfriend Material
Auteur: Alexis Hall
Genre: Roman
Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN:  9789020541458 
Aantal pagina’s: 448
Uitgave: April 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: 
Nee

Boyfriend Material is geschreven door Alexis Hall, een boek waar ik heel erg naar uit keek om te lezen. Maar helaas viel het boek mij een beetje tegen. Het verhaal op zich is erg leuk bedacht en zeker niet slecht. Alleen moest ik heel erg wennen aan de schrijfstijl, waardoor het boek niet lekker weg las.

In dit verhaal volgen we Luc O’Donnel, hij is door een vervelende ex vriend wereldberoemd geworden tegen zijn zin in. Als de zoon van twee bekende rocksterren heeft de pers het vaak op hem gemunt. En laten ze nou net altijd de momenten vastleggen waar hij er niet op zijn best uitziet. Dit brengt ook gevaren op voor zijn baan, hij werkt namelijk voor een goed doel. En de donateurs laten het afweten wanneer ze weer iets negatiefs lezen over hem in de krant of op social media.

Luc is dat helemaal zat en gaat op zoek naar een lief vriendje die zijn slechte imago een beetje kan oppoetsen. Een vriendin van Luc stelt Oliver voor, hij is een advocaat die zijn hele leven nog niets beschamends gedaan heeft. Maar het blijkt dat de twee totaal niet bij elkaar passen. De afspraak die ze hebben gemaakt is dat ze een nep relatie aangaan met elkaar. Maar is dat wel vol te houden?

Een verhaal waar ik naar uitkeek om te lezen, maar helaas viel de schrijfstijl mij heel erg tegen. Ik kon maar moeilijk in het verhaal komen en moest vaak zinnen opnieuw lezen. Het is in de ik vorm geschreven waardoor het soms moeilijk te begrijpen was wie er nou aan het woord was. Gaandeweg het verhaal begon dit wat te wennen en kon ik mij beter inleven in de personages.

Het verhaal is erg leuk bedacht en ik heb ook zeker wel gelachen. Maar met de lovende reacties ben ik het dan weer niet eens. Het moet wel jouw soort humor zijn, vaak kon ik er de humor niet van inzien. En dat is natuurlijk jammer. Door de schrijfstijl kwam ik er ook maar traag door heen, waardoor het voor mijn gevoel lang duurde voordat ik bij een volgend hoofdstuk aankwam. Wat dan wel weer prettig was, was dat het volgende hoofdstuk meestal gelijk weer verder ging waar je in het vorige hoofdstuk was gebleven, dit moedigde mij aan om gelijk verder te lezen in het volgende hoofdstuk.

Zowel Luc als Oliver zijn beide hele lieve personages, vooral hoe ze voor elkaar opkwamen vond ik erg fijn om te lezen. Ze hebben het beide niet gemakkelijk, waardoor ze weten hoe dat gevoeld moet hebben voor de ander. Als je zin hebt in een boek met twee tegenpolen, die stiekem toch meer gemeen met elkaar hebben dan ze in eerste instantie dachten, veel humor en romantiek. Dan kan ik hem zeker aanraden. Maar voor mij viel hij helaas tegen, zo zie je maar dat smaken kunnen verschillen.

Ik wil Uitgeverij Zomer en Keuning heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *