Britt bij de bijen – Britt van Marsenille

Titel: Britt bij de bijen
Auteur: Britt van Marsenille
Genre: 
Kind & Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN:  9789463962421 
Aantal pagina’s: 77
Uitgave: April 2021
Uitvoering: Hardcover

Serie: Nee

Britt bij de bijen is geschreven door Britt van Masenille, een prachtig boek waarin je meer wordt verteld over het leven van de honingbij. En vooral hoe je deze kunt helpen, een prachtig en leerzaam boek die eigenlijk iedereen in huis zou moeten hebben.

In dit boek neemt Britt je mee om alles te weten te komen over de honingbij. Ze is zelf imker en kan je daar alles over vertellen. Door de prachtige tekeningen in dit boek krijg je een goed beeld over de bij, zo wordt op een van de eerste bladzijden uitgelegd uit welke onderdelen een honingbij bestaat. Daarnaast zijn er ook erg veel tips te vinden in dit boek. Waarvan ik als volwassene nog nooit van had gehoord. Wist je namelijk wel dat een bij een langwerpig hart heeft? Met maar liefst vijf kamers en dat hart bevind zich aan het kontje van de bij. Heel bijzonder om dat te weten te komen!

Ook krijg je uitgelegd wat het verschil is tussen een honingbij en een wesp, want als je ze zo naast elkaar ziet op een foto, lijken ze helemaal niet op elkaar! Ook kom je veel te weten over een bijenkast en hoe deze in elkaar zit. Wist je bijvoorbeeld dat de meisjesbijen, werksters worden genoemd? En de jongensbijen een dar?

Verder kom je nog veel te weten over het leven buiten de bijenkast, maar ook over dat de bijen gevaar lopen. Zonder bijen zijn er namelijk nog maar weinig voedselbronnen over, wist je dat? Door de bestuiving van de bijen groeien er namelijk nieuwe bloemen en planten. Zonder deze bestuiving zouden de winkels bijna leeg zijn.

Kortom, wij mensen moeten de bijen gaan helpen. Maar hoe? De grootste problemen zijn de varroamijt, de pesticiden die wij als mensen gebruiken en vooral dat er veel te weinig voedsel voor de bijen te vinden is, zoals de bloemen en planten in onze tuin bijvoorbeeld. Vele mensen hebben liever een onderhoudsvrije tuin, wat natuurlijk erg makkelijk is. Maar juist heel slecht voor de bijen.

Door het lezen van dit boek, ben ik zoveel meer te weten gekomen over de honingbij. En ook hoe je deze nou het beste kunt helpen. Wij hebben al veel planten en bloemen in de tuin en dit worden er ook ieder jaar meer. Mocht jij ook de bijen willen helpen, dan is dit boek een hele grote aanrader om eerst te gaan lezen. Je leert zoveel door het lezen van dit boek en daarnaast wordt je enthousiast gemaakt om ook de bijen te gaan helpen.

Het is een informatief boek, maar doordat het op zo’n vrolijke toon is geschreven voelt het helemaal niet aan als een informatief boek. Door de prachtige tekeningen krijg je een goed beeld van de bijen en hoe deze te helpen. Dit boek is geschreven voor de jeugd onder ons, maar eigenlijk zou iedereen dit boek gelezen moeten hebben.

Ik wil Uitgeverij Horizon heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.