De kerstbachelorette – Lisanne Stam

Titel: De kerstbachelorette
Auteur: Lisanne Stam
Genre: Roman
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN:  9789020548419 
Uitgave: November 2021
Uitvoering: E-book
Serie: Nee

De kerstbachelorette geschreven door Lisanne Stam is een heerlijke feelgood die iedereen gelezen moet hebben. Ben je fan van kerstfilms? Dan ga je deze zeker waarderen, het voelde tijdens het lezen net alsof ik naar een heerlijke kerstfilm aan het kijken was, maar dan in boekvorm. De gezelligheid, humor, vriendschap en liefde maken dit boek tot een ultieme kerstfeelgood. Eentje die je zeker gelezen moet hebben. Tenzij je kerst haat, dan zou ik hem maar niet lezen.. 😉

Kiki gaat bijna trouwen met Joep en haar vriendinnen hebben stiekem een vrijgezellenfeestje voor haar georganiseerd. Dit doen ze door met haar een weekendje weg te gaan naar Dresden.  De vriendinnen van Kiki, Brecht, Samara, Fien en Kim hebben alles uit de kast gehaald om er een te gek vrijgezellenweekend van te maken. Maar dit gaat niet zomaar, onderweg gaat het al mis en komen ze erachter dat ze een hele andere plaats hebben geboekt dan de bedoeling was. Maar dit weerhoudt de dames niet en ze proberen er het beste van te maken, wat lijdt tot hilarische momenten.

Kerst is groot aanwezig in dit verhaal, als er iets is waar ik van hou in een feelgood. Dan is dat wel kerst, het is dan ook een grote aanrader om dit boek te lezen met kerstmuziek op de achtergrond om helemaal in diezelfde sfeer te komen. De schrijfstijl van Lisanne is heel fijn om te lezen, lekker vlot zoals we gewend zijn van Lisanne.

Hilarische momenten, dat is iets wat veel voorkomt in dit verhaal. Ik heb dan ook vaak hardop zitten lachen. Het wordt zo beeldend beschreven dat je ook echt voor je ziet hoe het allemaal gebeurd. Naast de grote aanwezigheid van humor in dit verhaal is er ook ruimte gemaakt voor moeilijkere onderwerpen. Dit heeft Lisanne heel mooi samengevoegd zonder dat het verdrietig overkomt.

Voor alle kerstfans is dit een hele grote aanrader om te lezen. Na het lezen van de laatste bladzijde heb ik nog meer zin gekregen in de kerstperiode. En ik zou heel graag eens een kijkje willen nemen in Dresden, het klinkt als zo’n gezellige plek waar ik graag eens de kerstdagen zou willen doorbrengen.

Waar ik het vorige werk van Lisanne wat minder vond, ben ik mega enthousiast over dit verhaal. Ik ben dan ook heel benieuwd wat ze nog meer in petto heeft. En hopelijk gaat ze nog meer kerstverhalen schrijven, want dit is echt puur genieten geblazen! En ik ben stiekem ook nog wel benieuwd wat ze nog meer in petto heeft voor deze personages, misschien een deel twee in de zomer, Lisanne? 😉

Ik wil Uitgeverij Zomer & Keuning heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Eén gedachte over “De kerstbachelorette – Lisanne Stam”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.