De perfecte bruiloft – Katy Birchall

Titel: De perfecte bruiloft
Auteur: Katy Birchall
Genre: Roman
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024593217 
Aantal pagina’s: 400
Uitgave: Juli 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

De perfecte bruiloft geschreven door Katy Birchall is een hilarische feelgood waarbij ik vaak hardop heb zitten lachen. Door de vlotte schrijfstijl vlieg je door de bladzijdes heen, wat een genot was het om dit verhaal te lezen. Humor, vriendschap en liefde, dit boek heeft het allemaal. Dit boek zou iedereen die van feelgood houdt gelezen moeten hebben.

In dit verhaal volgen we Sophie, zij is werkzaam als professioneel bruidsmeisje. Een baan die ze helemaal geweldig vindt om te doen. Ze leeft zich helemaal in, in de wensen van de bruid. Wat hilarische momenten oplevert. Totdat ze een grote klus krijgt aangeboden, ze mag de bruiloft van Lady Cordelia gaan organiseren. Maar Cordelia blijkt een echte terrorbruid te zijn. Ze doet er alles aan om het werk van Sophie te dwarsbomen. Sophie laat zich echter niet kennen en doet er alles aan om Cordelia de mooiste bruiloft ooit te geven. En dan blijkt de broer van Cordelia ook nog eens heel leuk te zijn. Als dat allemaal maar goed gaat..

Een verhaal met veel hilarische momenten, door de schrijfstijl zag je dit ook echt voor je. Wat weer zorgde voor hardop lachen. De fantasie van de schrijfster is fantastisch, tijdens het lezen dacht ik vaak van, hoe verzin je het.

Je leest niet alleen over de bruiloft van Cordelia, naast deze bruiloft heeft Sophie nog meer bruiden die ze helpt. Van een star wars bruiloft tot gekke verzoeken voor een T-shirt opdruk. Je kon het zo gek niet bedenken en Sophie deed het voor je. Ze is dan ook steengoed in haar werk.

Je had tijdens het lezen vaak wel te doen met Sophie, ze had het dan ook echt niet gemakkelijk met Cordelia. Sophie daarentegen laat voor deze keer niet over zich heen lopen en gaat er vol voor. Humor, realiteit, vriendschap en familie zijn de ingrediënten die dit boek maken tot een ultieme feelgood.

Uiteraard is het een voorspelbaar einde, maar juist hierdoor wou je heel snel door lezen. Komt het allemaal wel echt goed? Ik had graag nog veel langer willen genieten van dit verhaal. Ik ben dan ook heel benieuwd naar het volgende boek van Katy Birchall.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.