De regenboog naar Ferry Lane – Nicola May

Titel: De regenboog naar Ferry Lane
Auteur: Nicola May
Genre: Roman
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545876
Aantal pagina’s: 336
Uitgave: Mei 2022
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (Deel
3)

De regenboog naar Ferry Lane

De regenboog naar Ferry Lane is het derde en laatste deel in de serie over het marktpleintje Ferry Lane geschreven door Nicola May. Nog voor een laatste keer terugkeren naar het plaatsje Hartmouth. Waar we weer veel voor onze kiezen krijgen met een ex alcohol verslaafde, liefdesverdriet, drama, maar vooral heel erg veel liefde die zich niet alleen uit in een liefdesrelatie maar ook in prachtige vriendschappen. Nicola May weet je weer te betoveren met de liefdesmagie die er hangt in Ferry Lane.

In ‘De regenboog naar Ferry Lane’ volgen we deze keer het verhaal van Glanna. Zij is kunstenares en runt met veel succes de Hartmouth Gallery. Voor haar galerie heeft ze iets nieuws bedacht, ze wil een tekencursus organiseren waarbij naaktmodellen aanwezig zijn. En dit leidt tot bijzondere en soms gênante momenten. Waar ze jammer genoeg wel mee te maken heeft, is een gebroken hart. Ze heeft de relatie met Oliver helaas moeten beëindigen omdat hij graag kinderen wil. En dat is wat zij absoluut niet ziet zitten. Totdat ze oog in oog komt te staan met de bekende kunstenaar Isaac Benson. Door hem vergeet ze helemaal dat ze nog liefdesverdriet heeft, of lijkt dit alleen maar zo?

In het begin moest ik er eerlijk gezegd weer even in komen, wie was wie ook alweer precies? Maar zodra je geheugen weer was opgefrist, was het gelijk weer genieten. Het was dan ook heel fijn om oude personages weer tegen te komen in het verhaal. Soms had ik wel het gevoel dat alles een beetje snel ging qua relaties. Dat het verhaal daardoor af en toe van de hak op de tak ging.

Het besluit wat Glanna neemt aan het einde van het verhaal vond ik een heel mooi gebaar en dat ontroerde mij ook enorm. Zij heeft echt een hart van goud en wil iedereen graag helpen. Hierdoor vergeet ze haar zelf soms, maar gelukkig heeft ze genoeg lieve vrienden om haar heen die haar niet vergeten. Ik moest vaak wel lachen om het gedrag van Glanna haar moeder, ik denk dat vele moeders en dochters zich daarin zullen herkennen. En haar vader is de goedheid zelve, al wist hij mij ook te verrassen met zijn acties.

En dan Isaac, wat een lieve en zorgzame man is hij toch. Hij heeft al heel wat te verduren gekregen in het leven en leeft dan ook het liefste zo privé mogelijk. Totdat hij Glanna ontmoet, hij probeert haar te vertrouwen, al snel blijkt dat hij haar toch iets te snel heeft vertrouwd. Glanna doet er gelukkig alles aan om zijn vertrouwen terug te winnen. De relatie die zij gaandeweg het verhaal opbouwen is mooi om over te lezen.

Dit verhaal vond ik iets minder goed dan de eerst twee delen, ik voelde met dit hoofdpersonage minder een klik. Maar desondanks heb ik wel heel erg genoten. Het is dan ook jammer dat we na het lezen van dit laatste deel alweer afscheid moeten nemen van Ferry Lane. Ik ben dan ook heel benieuwd wat Nicola May nog meer voor ons in petto heeft. Laat je net als ik wegdromen in deze heerlijke feelgood, die jou na het lezen van de laatste bladzijde met een glimlach achterlaat.

Bij deze wil ik Uitgeverij Zomer & Keuning heel erg bedanken dat ik mocht meedoen aan deze blogtour. Neem ook zeker een kijkje bij een van de andere bloggers om er achter te komen wat zij van dit boek vonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.