De roadtrip – Beth O’Leary

Titel: De roadtrip
Auteur: Beth O’Leary
Genre: Roman
Uitgeverij: de Fontein
ISBN:  9789026157257  
Aantal pagina’s:320
Uitgave: September 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

De roadtrip geschreven door Beth O’Leary is voor mij het eerste boek wat ik heb mogen lezen van deze schrijfster. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten, maar dit had ik niet aan zien komen. Wat een heerlijk verhaal, eentje die je niet snel weg kunt leggen. Het is dan ook jammer dat die alweer uit is.

In dit verhaal volgen we Addie, die samen met haar zus en Rodney onderweg is naar een bruiloft in Schotland. Ze hebben alles perfect gepland, met de nodige snacks, een goede playlist en een goed humeur. Wanneer ze in een ongeluk terecht komen, staat de wereld even stil. Addie staat oog in oog met haar ex Dylan en zijn beste vriend Marcus. Doordat de auto van Marcus en Dylan total loss is, zit er niks anders op dan met zijn vijven in te stappen in de mini en met zijn allen te vertrekken naar de bruiloft. Onderweg komen ze vele obstakels tegen, waaronder de gespannen sfeer die in de auto hangt. Oude gevoelens komen boven, maar zijn dat wel positieve gevoelens?

Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven, die vanuit Addie en die vanuit Dylan. Zij zijn dan ook de twee hoofdpersonages in dit verhaal. Maar ook de andere personages leer je goed kennen. Ik ergerde mij heel erg aan Marcus, net als de rest van de inzittenden van de auto. Maar gaandeweg het verhaal leer je waarom hij is zoals hij is.

Dat ze allemaal een verleden met elkaar hebben kom je algauw achter. Waarom de relatie tussen Dylan en Addie is gestrand kom je achter via de stukjes van vroeger. Het boek is onderverdeeld in het heden en het verleden. Hierdoor leer je het verleden van de personages goed kennen. En waarom Rodney is uitgenodigd blijft een lange tijd maar een raadsel, maar ook hier krijg je achteraf antwoord op.

Beth O’Leary weet serieuze onderwerpen aan te snijden in dit verhaal, maar combineert dit heel goed met de juiste portie humor. Een roadtrip met een emotioneel randje, maar dus ook met veel humor. Een chaotische roadtrip met veel verrassende wendingen die je totaal niet zag aankomen. Dit maakt het lezen van dit boek ook zo leuk. Tijdens het lezen voelde het net alsof je naar je favoriete serie aan het kijken bent en deze het liefste in een keer uit wilt kijken. Dat gevoel had ik heel sterk bij dit boek. Het bleef maar door mijn hoofd spoken als ik even niet aan het lezen was. Dit boek lees je dus het liefste in een keer uit. Ik ben dan ook heel benieuwd naar nog meer werk van deze schrijfster.

Ik wil Uitgeverij de Fontein heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.