De theewinkel vol geluk – Manuela Inusa

Titel: De theewinkel vol geluk
Auteur: Manuela Inusa
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022593394 
Aantal pagina’s: 272
Uitgave: Augustus 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (deel 
1)

De theewinkel vol geluk is het eerste deel in de Valerie Lane serie geschreven door Manuela Inusa. Een boek waarin vriendschap centraal staat. Met de verslavende schrijfstijl van Manuela lees je dit boek het liefste in een keer uit. Ik kan dan ook  niet wachten om de rest van de serie te lezen.

In dit boek staat een van de vijf vriendinnen centraal, namelijk Laurie. Zij is de eigenaresse van de theewinkel genaamd ‘Tea Corner’. Er komen klanten van ver om haar winkel te bezoeken. Haar winkel is dan ook heel succesvol. Waar ze minder succesvol in is, is in de liefde. Ze is gescheiden van haar man Peter, want hij zoekt graag zijn pleziertjes buiten de deur. Al sinds de dag dat Laurie haar theeleverancier Barry heeft ontmoet, heeft ze een oogje op hem. Maar is die aantrekkingskracht wel wederzijds? Haar vriendinnen doen er alles aan om haar te helpen de liefde te vinden.

Een humoristisch verhaal over vriendschap en liefde. Laurie is een klunzig personage, als er vaak iets fout gaat bij de simpelste dingen, dan is dat wel bij Laurie. Je ziet ook echt voor je hoe ze alles zo klunzig aanpakt. Er is een scene in dit boek waarvan je weet dat die gaat komen en waar je heel erg naar uitkijkt. Omdat je weet dat die hilarisch gaat zijn. Eenmaal aangekomen bij deze scene, liet deze mij ook hardop lachen.

De vriendinnen hebben een sterke vriendschap, waarvan je deel uit mag maken tijdens het lezen. Elke woensdagavond hebben ze een bijeenkomst in de Tea Corner. Net zoals Valerie Lane altijd deed toen zij nog leefde. Ik ben heel benieuwd of we nog meer te weten komen over Valerie Lane in de volgende delen.

De schrijfster laat je via dit boek zien wat echte vriendschap is. Je voelt tijdens het lezen de sterke band tussen de vijf vriendinnen. Hoe ze altijd voor elkaar klaar staan, maar ook voor de andere mensen om hun heen. Het begin van een prachtige serie, die smaakt naar meer.

Het is heel vlot geschreven, waardoor het soms wat diepgang miste. Maar juist dit tempo maakte het boek heel erg luchtig, waardoor het als een echte feelgood overkomt. Door deze luchtige en vlotte schrijfstijl en het vrij grootte lettertype vlieg je door de bladzijdes heen. Het totale plaatje past heel mooi bij dit verhaal.

Een leuke extra toevoeging aan dit boek zijn de recepten die achterin het boek zijn te vinden. Deze zijn afkomstig uit Lauries Tea Corner, die ik zeker eens wil gaan proberen. Mocht je nog op zoek zijn naar een op en top feelgood, dan is dit zeker een grote aanrader. Ik kan dan ook niet wachten om het volgende deel te gaan lezen, waarin een van de andere vriendinnen centraal staat.

Ik wil Uitgeverij Boekerij heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *