De vergeten tuin – Sandra J. Paul

Titel: De vergeten tuin
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Kind & Jeugd

Uitgeverij: Hamley Books
ISBN:  9789463967716  
Aantal pagina’s: 280
Uitgave: Februari 2021
Uitvoering: Hardcover

Serie: Ja (deel 3)

De vergeten tuin is alweer het derde deel in de Kraaidorp reeks geschreven door Sandra J. Paul. In dit verhaal draait het niet om het hoofdpersonage Quinten, maar ga je terug in de tijd. Naar het jaar 1621 waarbij we Colette Zwart beter leren kennen. Een mooie aanvulling in de Kraaidorp reeks, maar niet met de spanning die je in de eerste twee delen wel hebt.

In dit deel gaat de schrijver wat dieper in op de legende van Kraaidorp. Waarin de eerste twee delen al veel over wordt gesproken. In dit deel leer je de geschiedenis en vooral het ontstaan van Kraaidorp kennen. Colette Zwart woont samen met haar broer en moeder en groeit op in armoede. Als haar moeder op een vreselijke wijze om het leven wordt gebracht, worden Colette en haar broertje Bertus opgehaald door een sympathieke man, genaamd Maximiliaan. Hij neemt hen mee naar zijn burcht, en daar ontdekt Colette wie zij werkelijk is. Ze beschikt namelijk over zwarte magie en is de aangewezen persoon om haar moeder terug tot leven te wekken. Maar gaat dit haar wel lukken?

Een stukje geschiedenis is wat je leest in dit verhaal. Een mooie aanvulling op de eerdere twee delen ‘De duistere school en ‘Het verlaten huis’. In dit verhaal miste ik wel een beetje spanning. Het verhaal bleef qua spanningsboog telkens een beetje hetzelfde. Er gebeurde maar weinig, waardoor je niet het gevoel had dat je door de bladzijdes heen vloog zoals wel het geval was in de eerdere twee delen.

Maar het was een fijn verhaal om te lezen en om zo meer te weten te komen over Colette Zwart. Het maakt ook gelijk nieuwsgierig naar het laatste deel ‘De verdwenen burcht’. De schrijfstijl van Sandra J. Paul is heel prettig om te lezen, waardoor je alsnog door de pagina’s heen vliegt.

Ook deze cover ziet er weer prachtig uit en past heel mooi bij de eerder verschenen delen. Een mooie toevoeging aan een fantastische en verslavende serie. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten tot deel vier verschijnt, deze verschijnt namelijk dit jaar nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *