De vijfde kamer – Darline Degheldere

Titel: De vijfde kamer
Auteur: Darline Degheldere
Genre: Thriller

Uitgeverij: Hamley Books
ISBN:  9789463967624 
Aantal pagina’s: 380
Uitgave: Februari 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

De vijfde kamer geschreven door Darline Degheldere is een boek wat goed in elkaar zit, maar het miste wat spanning. Je wordt meegenomen in een mysterie waardoor je wordt getriggerd om door te lezen tot de laatste bladzijde.

In dit boek gaat een vriendengroep die zichzelf De Pascallen noemen een midweek op vakantie. Deze verloopt prima, totdat er een van hun dood wordt gevonden in de vijfde kamer. Het lijkt om een natuurlijke dood te gaan, totdat ze op onderzoek gaan. Het blijkt dat er meer aan de hand is. Maar wie heeft het gedaan en vooral waarom?

Vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in het verhaal. Je krijgt gelijk te weten wie er dood wordt gevonden. Het lijkt er heel sterk op dat het om een natuurlijke dood gaat. Het hoofdpersonage Claire en haar zus Margot denken daar alleen anders over. Ze verdenken zelfs elkaar, zonder dat ze dat van elkaar weten.

Een groot mysterie die je samen met Claire gaat oplossen. Het verliep voor mij allemaal wat traag en ik miste wat spanning. Het blijft allemaal wat oppervlakkig. Toch wil je blijven lezen, want je wilt uiteraard weten wie het nou gedaan heeft. En de reden daartoe had ik helemaal niet aan zien komen.

Als je eenmaal denkt te weten hoe het verhaal in elkaar zit, komt daar later nog verandering in. Het blijkt een totaal ander persoon te zijn dan ik in eerste instantie in gedachten had. Het verhaal zit dan ook zeker goed in elkaar. Elke keer wanneer je dacht te weten wie de daders was, verraste de schrijfster je weer met een andere wending.

Het is zeker een leuk boek voor een aantal uurtjes leesplezier. Als de spanningsboog iets hoger was geweest, had ik het boek waarschijnlijk verslonden. Het is een goed doordacht verhaal die je vaak met vraagtekens liet zitten, maar uiteindelijk kwam alles aan het licht en was de uitkomst een complete verassing.

Darline heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Er is goed op de details gelet, waardoor je een goed beeld krijgt van de personages en de omgeving. Je leert behoorlijk wat personages kennen, maar naarmate het boek vorderde wist je precies wie, wie was. Het was vermakelijk om samen met Claire het mysterie op te lossen. Ik ben dan ook benieuwd naar nog meer werk van deze schrijfster.

Ik wil Uitgeverij Hamley Books heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *