De zomer van je leven – Jill Mansell

Titel: De zomer van je leven
Auteur: Jill Mansell
Genre: Roman

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024598540 

Aantal pagina’s: 368
Uitgave: Maart 2022
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

De zomer van je leven - Jill Mansell

De zomer van je leven is het nieuwste boek geschreven door Jill Mansell. De schrijfster weet je opnieuw te verrassen met een prachtige feelgood. Ze weet je niet alleen in te palmen met de twee hoofdpersonages, maar laat je ook groots meegenieten met de andere personages. Waardoor je alle personages goed leert kennen en het voelt alsof ze echt bestaan. Jill Mansell weet zich opnieuw te overtreffen met een heerlijke feelgood.

In ’De zomer van je leven’ volgen we het leven van Amber en Lachlan. Maar daarnaast ook die van heel veel andere personages. Amber en Lachlan hebben allebei geen makkelijke jeugd gehad en zijn allebei terecht gekomen bij de pleegouders Teddy en May. Die twee hebben hen een prachtige kans gegeven. Namelijk het leven in het prachtige Cornwall. Amber loopt alleen met een geheim, dat ze al jaren verliefd is op Lachlan. Terwijl hij helemaal geen relatie materiaal is, hij doet het namelijk met bijna ieder meisje dat hij tegenkomt. Daarnaast zitten ze nog met Teddy, nu hij na het overlijden van May een nieuwe vriendin heeft gevonden. Is zij wel geschikt voor hem of doet ze het voor het geld?

In het begin was het voor mij even wennen aan alle personages die op je af komen. En niet alleen de personages, je leert in het begin ook veel over het verleden van de personages. Zoals meestal bij Jill Mansell haar boeken, moet ik even goed in het verhaal komen. Nadat ik eenmaal goed in het verhaal werd gezogen, kon ik maar met moeite stoppen met lezen.

Wat een heerlijke personages heeft de schrijfster op papier weten te zetten. Ze hebben stuk voor stuk zo’n ander karakter en toch passen ze allemaal heel goed bij elkaar. Door het verhaal heen heb je verschillende verhaal lijnen, die allemaal leuk waren om te volgen. Waarin ze verschillende onderwerpen aan bod laat, met diversiteit, rouw, ziektes en vooral veel liefde en vriendschap.

En wat had ik May graag beter willen leren kennen. Je leert haar wel kennen via de verhalen uit het verleden, maar ik had graag nog meer over haar willen lezen. Dan nog het personage van Dom, hij liet mij vaak hardop lachen met zijn grappige flirtgedrag. De schrijfster weet je ook vaak te verrassen met leuke wendingen. Zo had ik een aantal ook totaal niet aan zien komen, wat een hele leuke toevoeging gaf aan het verhaal.

Ben je op zoek naar een liefdevol verhaal waarin veel personages centraal staan met elk hun eigen verhaal. Dan is dit een grote aanrader om te lezen. Ik kan dan ook niet wachten totdat er weer een nieuw boek verschijnt van deze feelgood koningin!

Ik wil Uitgeverij LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.