De zusjes (Kauffmann 1) – Hetty Kleinloog

Titel: De zusjes
Auteur: Hetty Kleinloog
Genre: Thrillers
Uitgeverij: Marmer
ISBN:  9789460684647 

Aantal pagina’s: 288
Uitgave: Juni 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 1)

De zusjes Kauffmann is geschreven door Hetty Kleinloog, voor mij is dit het eerste boek wat ik van deze schrijver lees. Ik heb oprecht genoten van dit boek en het smaakt dan ook naar meer. Door de ogen van de schrijfster kruip je helemaal in het verhaal over de zusjes Kauffmann.

In dit boek volgen we de zusjes Kauffmann, namelijk Lisa en Kat. Ze hebben geen gemakkelijke relatie als zussen. Het zijn dan ook echte tegenpolen van elkaar. Wanneer Lisa erachter komt dat ze geen saldo meer op haar rekening heeft staan en thuis alle kostbare maar ook zeer dierbare spullen zijn verdwenen, weet ze genoeg. Hier zit haar verslaafde zus achter. Zodra ze haar locatie heeft gevonden stuit ze op een levenloze Kat.

Na een ziekenhuisbezoek en een afkickkliniek besluit hun vader dat het tijd is dat de zusjes samen nieuw leven blazen in het Bedrijfsrecherche bureau Kauffmann. Wat Lisa helemaal niet ziet zitten, ze wil het liefst helemaal geen contact meer met haar zus. Wanneer ze een bijzondere zaak krijgen toegewezen groeien de zusjes dan ook steeds meer van elkaar af, Kat doet alles op haar eigen manier tegen de regels in. Lukt het de zusjes om de zaak op te lossen en weer dichter tot elkaar te groeien?

Je leert de zusjes Kauffmann goed kennen gaandeweg het verhaal, waardoor je ook een goed beeld van ze krijgt. Een verhaal met veel verassende plots, wanneer je eenmaal denkt te weten hoe het verhaal in elkaar zit wordt het verhaal weer een hele andere kant op gestuurd. Daardoor word je helemaal in het verhaal getrokken en lees je het dan ook het liefste in een ruk uit.

De spanning wordt met mate opgebouwd, maar wel zo dat je nieuwsgierig blijft. Kat maakt het haar zusje Lisa vaak niet gemakkelijk wat zorgt voor spannende situaties. Doordat het boek maar korte hoofdstukken bevat leest het ook heel vlot weg. De schrijfstijl van Hetty is ook heel prettig om te lezen. Voor je het weet ben je alweer halverwege het boek.

Dit is nog maar het eerste deel van de zusjes Kauffmann, waarin je de zusjes en het verhaal naar hun bedrijfsrecherche bedrijf goed leert kennen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar wat voor zaken de zusjes nog meer gaan oplossen. Want dat is iets wat deze schrijver uitstekend op papier heeft weten te zetten. Heerlijk humoristisch, spannend en vlot geschreven waardoor je het boek in een ruk wilt uitlezen. Ik kan dan ook niet wachten tot deel twee gaat verschijnen!  

Ik wil Uitgeverij Marmer heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.