Dromen jagen – Anna Thomas

Titel: Dromen jagen
Auteur: Anna Thomas
Genre: Roman
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024593897 
Aantal pagina’s: 256
Uitgave: November 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (deel 3)

Dromen jagen - Anna Thomas

Dromen jagen is alweer het derde deel in de Nueva Vida serie geschreven door Anna Thomas. Opnieuw een fijne toevoeging aan de serie, want in dit deel leer je weer een van de stellen beter kennen. Mocht je nog geen kennis hebben gemaakt met deze serie, dan zou ik dat maar snel doen. Want Anna Thomas heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor je het boek maar moeilijk kunt weg leggen.

Het is een fijne aanvulling op de serie, waarin het leven in Nueva Vida weer verder gaat. In dit verhaal staan Judith en Paul centraal, blijven ze bij elkaar of gaan ze toch scheiden? Wordt er nu eindelijk bekend gemaakt waarom de huisarts Judith zo graag wil spreken? En wat gaan ze doen met al die schulden? Op al die vragen krijg je eindelijk antwoord in ‘Dromen jagen’.

Judith vermaakt zich prima in Spanje, ze heeft het er heel erg naar haar zin. Alleen blijft er telkens een zinnetje in haar achterhoofd zich herhalen, wat als er iets echt goed fout met haar is? Net zoals er met haar moeder is gebeurd? Het is haar angst dat ze net zo gaat eindigen als haar moeder, wat ook meteen het probleem is waarom ze niet naar de huisarts durft te bellen. Paul daarentegen zit nog steeds thuis met alle schulden die alleen maar meer oplopen. Judith laat hem in zijn eigen sop gaarkoken, wat hem alleen maar meer in problemen brengt.

Wat is het toch heerlijk om van andermans problemen te genieten. Want in dit verhaal komen er weer genoeg aan bod. Al zijn het natuurlijk geen fijne problemen, met het idee rondlopen dat je wel eens heel erg ziek zou kunnen zijn en die torenhoge schulden. Maar het zou geen feelgood zijn, als deze niet worden opgelost. Daarom vind ik dit soort boeken altijd zo fijn om te lezen.

Anna Thomas heeft een hele fijne schrijfstijl, zo weet ze de sfeer van ‘Nueva Vida’ heel goed te omschrijven. Ik zou zo in de auto willen stappen en er naar toe willen rijden om daar ook te genieten van de rust en het zonnetje. En wat zou ik deze personages graag nog beter willen leren kennen. Hopelijk gaat dat gebeuren in het laatste deel ‘Reünie in Spanje’, waar ik al heel erg naar uit kijk! Want ik heb nog lang geen genoeg gekregen van deze personages en ben heel benieuwd hoe het verhaal van Ellen en Nick gaat eindigen. Al heb ik al zo mijn vermoedens. 😉

Ik wil Uitgeverij LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.