Dromenvanger Dino – Raf de Bie


Titel: 
Dromenvanger Dino
Auteur: Raf de Bie
Genre: Roman
Uitgeverij: Vrijdag
ISBN:  9789464340563 
Aantal pagina’s: 208
Uitgave: Oktober 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

Dromenvanger Dino is het debuutroman van Raf de Bie. Een verhaal waar ik erg naar uit keek om te lezen. Eenmaal begonnen was ik ook helemaal enthousiast, maar naarmate het einde vorderde werd het steeds wat geheimzinniger en zelfs een beetje magisch. Het einde had ik dan ook niet aan zien komen, wellicht dat er zelfs nog wel ruimte is voor een tweede deel.

In dit verhaal volgen we Dino, zijn echte naam kom je nooit te weten. Hij is werkzaam als kok en zijn chef heeft hem een bijnaam gegeven en die luidt Dino, vernoemd naar de Fiat Dino. De chef maakt het hem niet gemakkelijk en foetert vaak op hem. Daarnaast heeft zijn ex-vriendin het uitgemaakt omdat ze de relatie net niet perfect genoeg vond. Het appartement waar hij woont is nog in de staat van de vorige eigenaar inclusief alle meubels. Gelukkig kan hij zich thuis terugtrekken en het van zich af schrijven in zijn dromenboekje. Hierin schrijft hij alle namen die hij tegenkomt in zijn dromen. Die dromen spelen een grote rol in dit verhaal.

De schrijver heeft een hele fijne schrijfstijl, heel levendig en soms zelfs poëtisch. Het was hierdoor echt heel fijn om dit boek te lezen. Je leefde echt heel erg mee met Dino, hij heeft het niet gemakkelijk in het leven. Maar als hij dan Julia, de dochter van de chef ontmoet blijkt er iets bij hem te veranderen. Hij voelt zich heel erg thuis bij haar. Wanneer je als lezer er achter komt dat zij over hem heeft gedroomd voordat ze hem ooit heeft ontmoet. Geeft dit je gelijk vraagtekens. Waarom heeft ze al over hem gedroomd? En wat heeft de Vespa in Dino zijn dromen te maken met hen allebei?

Gaandeweg het verhaal wordt alles duidelijk en word je nieuwsgierig naar het einde. Hoe deze zich verloopt had ik totaal niet aan zien komen, zonder er al te diep op in te gaan had ik het einde heel anders verwacht. Maar ook dit einde is heel mooi, met zoveel liefde geschreven. Toch ben ik nog benieuwd naar hoe het nu verder met ze gaat.

De cover past zo goed bij de inhoud van het verhaal, de Vespa en zijn bestuurders, de plek waar de Vespa zich bevindt, het plaatje klopt perfect. Ik heb heel erg genoten van Dino, hoe hij het allemaal heeft aangepakt en vooral hoe het verhaal verliep. Ik ben dan ook zeker fan van het schrijfwerk van Raf de Bie en heel nieuwsgierig naar wat hij nog meer in petto heeft.

Bij deze wil ik Uitgeverij Vrijdag en New Book Collective heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *