Droomvakantie – Sarah Morgenthaler

Titel: Droomvakantie
Auteur: Sarah Morgenthaler
Genre: Roman

Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN:  9789400513198 

Aantal pagina’s: 416
Uitgave: December 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 1)

Droomvakantie geschreven door Sarah Morgenthaler is een fantastische feelgood roman. Het gebeurt mij maar zelden dat ik helemaal verliefd word op een verhaal. Maar deze.. is echt alleen maar genieten. Ik heb vaak hardop zitten lachen, een traantje weggepinkt en heb heerlijk zitten zwijmelen. Dit boek is gewoon eentje die elke feelgoodliefhebber gelezen moet hebben.

In dit boek volgen we twee personages, een daarvan is Graham Barnett. Hij is de eigenaar van het restaurant de Tourist Trap. En als er iets is waar hij een hekel aan heeft, dan zijn dat wel toeristen. En laat het plaatsje Moose Springs nou jaarlijks overstroomd worden door toeristen. De Tourist Trap is dan een bekende zaak onder de toeristen, dit komt mede door hoe het wordt gerund door Graham.

Ook Zoey Caldwell komt terecht bij de Tourist Trap. Ze is haar droom aan het waarmaken nu ze haar  vakantie naar Moose Springs eindelijk bij elkaar heeft gespaard. Door een stom drankje raakt Zoey bijna helemaal van de wereld. En laat nou haar redder, de enige echte Graham te zijn. Ze komt erachter dat er naast Alaska ontdekken, ook meer te ontdekken valt aan Graham. En Graham blijkt sinds de eerste ontmoeting alleen nog maar oog te hebben voor Zoey..

In dit boek staan de dieren ook centraal, en dan vooral twee specifieke dieren. Namelijk Jake, de blinde border collie van Graham en Ulysses de eland die vaak te vinden is in de buurt van Graham zijn auto. Deze twee geven dit verhaal net een beetje extra, en natuurlijk iets unieks, zo vaak lees je niet over een eland in een boek.

Een boek dat zich afspeelt in de omgeving van Alaska, is een plaats waar ik nog maar weinig feelgood boeken over heb gelezen. Maar wat was dit een warm welkom. En dit komt mede door de schrijfstijl van Sarah Morgenthaler. Ze heeft zo’n beeldende schrijfstijl, waardoor je bijna het gehele boek in levend beeld voor je ziet. Dit bracht mij vaak aan het lachen, want ik zag het ook echt voor me hoe het allemaal gebeurde.

Het draait niet alleen maar om Graham en Zoey in dit boek, de andere personages krijgen ook allemaal een mooie rol in dit boek. Zo speelt Lana, de beste vriendin van Zoey, een van de rijke personen die op bezoek is in Moose Springs ook een grote rol in dit boek. Maar ook de vrienden van Graham komen vaak aan bod, wat je nieuwsgierig maakt, ik ben dan ook benieuwd wat ze nog meer in petto hebben in de vervolgverhalen.

Dit verhaal is romantisch, een beetje spannend maar vooral heel erg grappig. Ik moest zelfs een traantje wegpinken tijdens het lezen. Dit boek heeft bevat alle ingrediënten voor een prachtig feelgood verhaal. Het is gewoon een plezier om dit boek te lezen. En dan is dit nog maar het debuut van de schrijfster. En wat een geluk dat er nog twee delen volgen op Droomvakantie, namelijk Droomman en Droomuitzicht. Twee boeken waar ik enorm naar uitkijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *