Droomwensen – Laura Langens

Titel: Droomwensen
Auteur: Laura Langens
Tekeningen: Nikki Keijzer

Genre: Kind & Jeugd (prentenboeken)
ISBN: 9789492553027 
Aantal pagina’s: 24
Uitgave: oktober 2020
Uitvoering: 
Hardcover
Serie: Nee

Droomwensen geschreven door Laura Langens met tekeningen van Nikki  Keijzer is een heel mooi boek met een prachtige boodschap.

Jaan is al zes jaar oud, dat vindt ze al superoud! Maar niet zo oud als haar oma, want die is al 90 jaar. Haar oma woont naast haar en Jaan komt dan ook vaak op bezoek.Op een dag zegt oma dat ze Jaan iets wil leren, dat wil Jaan wel. Oma zegt dat Jaan een magneet is, dat vindt ze maar vreemd.

‘Als jij wil dat iets naar je toekomt, dan hoef je er alleen maar aan te denken. Het komt naar je toe, net als een magneet.’

Het is een oude wijsheid, iets wat je kunt leren. Daarvoor moet je drie dingen doen. Ten eerste moet je bedenken wat je graag wilt en vanaf dan moet je er elke dag aan denken. En dat doet Jaan, ze wil graag een konijn. Vervolgens leert oma haar de volgende twee stappen. Jaan doet alles wat oma zegt en na een paar weken heeft ze nog steeds geen konijn. Tot oma haar er op een dag op wijst dat ze even in haar konijnenhok moet kijken. En dat doet Jaan.

Het boek ‘Droomwensen’ gaat over de wet van de aantrekkingskracht voor kinderen. Een boek met een mooie boodschap, als je iets heel graag wilt, komt het vanzelf naar je toe. Opzich ook wel een wijze les voor ons volwassenen. Want hoe vaak koop je wel niet iets, wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.. Op deze manier leer je er eerst van genieten zonder dat je het al in bezit hebt. En dit is zeker een mooie wijze les van oma.

Niet alleen het verhaal is prachtig geschreven, de tekeningen zijn ook heel erg mooi. Door de rustige kleuren passen de tekeningen en het verhaal goed bij elkaar. Dit is zeker een boek wat niet mag ontbreken in je boekenkast.

Ik wil Laura Langens heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *