Een dozijn gin & tonics, graag – Lisanne Stam

Titel: Een dozijn gin & tonics, graag
Auteur: Lisanne Stam
Genre: (Feelgood) Roman

Uitgeverij: Books and Butterflies
ISBN:  9789464208689 
Uitgave: Augustus 2021
Uitvoering: E-book

Serie: Nee

Een dozijn gin & tonics, graag is een novelle geschreven door Lisanne Stam. Toen ik de cover zag, was ik meteen om. Ik had er helemaal zin in om dit verhaal te lezen, al vond ik wel dat het verhaal zoveel meer potentie had kunnen hebben als het wat langer was geweest. Het was een heerlijk verhaal om te lezen, maar het had van mij veel langer en uitgebreider gemogen.

In dit verhaal volgen we Nova, zij wordt wakker leunend tegen haar voordeur. Ze weet niet meer hoe ze daar terecht is gekomen en al helemaal niet meer wat er de vorige avond is gebeurd. Ze besluit om thuis te blijven en haar kater goed uit te slapen. Maar haar zus denkt daar anders over. Ze begint een zoektocht naar wat er die avond is gebeurd. Ook heeft Nova verwijderde berichtjes van een collega, Jarno ontvangen. Heeft hij er iets mee te maken? Of is er heel iets anders aan de hand?

Wie Lisanne via Instagram kent, weet dat ze een vlotte babbel heeft. Dat is ook terug te herkennen in dit verhaal. Een echte Lisanne dus, met ook de humor die we van haar gewend zijn. Het verhaal is heel leuk bedacht, alleen voor mij doen veel te kort. Je leert de personages op deze manier niet heel goed kennen. Zo had ik graag nog wat meer gelezen over Zara, over waarom zij is zoals ze is. Al blijft het natuurlijk een kort verhaal, waar dan ook niet veel ruimte is voor meer details of diepgang.

Toch zou het fijn geweest zijn als je nog wat langer met de personages had mogen mee zoeken over wat er gebeurd is die avond. Wat ik nog een hele leuke toevoeging vond zijn de flamingo weetjes aan het einde van dit e-book. Zo leer je nog eens wat. 😉 Als je nog op zoek bent naar een kortverhaal vol met feelgood en humor, een vlotte schrijfstijl en een vleugje mysterie? Dan is dit boek zeker iets voor jou.  

Ik wil Uitgeverij Books & Butterflies heel erg bedanken dat ik mocht meedoen aan deze blogtour. Neem ook zeker een kijkje bij een van de andere bloggers om te lezen wat zij van dit boek vonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *