Een voor een – Ruth Ware

Titel: Een voor een
Auteur: Ruth Ware
Genre: 
Thriller
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024592487 

Aantal pagina’s: 368
Uitgave: november 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

Een voor een van Ruth Ware is voor mij het eerste boek wat ik lees van deze schrijver. Een thriller die in je hoofd kruipt en je helemaal op een verkeerd spoor brengt.

Aandeelhouders en directeuren van Snoop, een muziekapp komen samen naar een exclusief skigebied om daar te discussiëren over een eventuele overname van het bedrijf voor een bedrag van een miljard dollar. De vraag is namelijk, wordt iedereen miljonair of krijgen sommigen helemaal niets? Een van de aandeelhouders is Liz, een van de perspectieven die je kunt volgen in het verhaal. De andere is Erin, zij is samen met Danny werkzaam in het chalet waar de mensen van Snoop verblijven. De deadline van de overname nadert en er moet snel een beslissing genomen worden, totdat er plotseling een bestuurslid spoorloos verdwijnt na een ochtend skiën. Waarna er kort daarop een lawine over het chalet heen raast en deze afsluit van de buitenwereld..

Ruth Ware heeft een fijne schrijfstijl waardoor het prettig is om dit boek lezen. Ze laat je in het begin gelijk kennis maken met de zeven werknemers van Snoop door middel van een over ons pagina op de website. De bijzondere namen hierin zijn eerst even wennen, want je krijgt gelijk een korte informatie over zeven personen die je nog helemaal niet kent. Gaandeweg het boek leer je ze allemaal wat beter kennen en is het helemaal geen probleem dat er zoveel namen in voorkomen. Vervolgens volgt er een kort nieuwsbericht over vier Britten die zijn omgekomen op een skioord. Dit wekt gelijk interesse, want dat betekend dat er niet een vermist persoon is, maar dat er nog meerdere gaan volgen. Maar wie?

Als er plotseling iemand dood wordt gevonden in het chalet, moet de dader wel een van de aanwezigen zijn. Doordat het Chalet door een lawine is buitengesloten kan er niemand van buitenaf naar binnen. De schrijver neemt je mee met de bedenkingen van de medewerkers van Snoop, maar ook de medewerkers van het chalet denken mee. Want wie is hier de dader?

De spanning in het boek blijft vrijwel het gehele verhaal een beetje op een laag pitje, met af en toe een spannende piek. Maar de schrijver weet je zo mee te nemen in het verhaal dat je het liefst het boek in een keer uit leest. Want wie zit hierachter? En is het degene die je denkt dat het is? Ik dacht dat ik helemaal goed zat met mijn verdenkingen, maar de schrijver wist mij helemaal op een verkeerd spoor te brengen. Aan het einde is het zelfs nog even heel spannend en denk je gaat dit nog wel goedkomen?

De schrijver kruipt in je hoofd en speelt met je gedachten tijdens het lezen. Dat het vanuit de twee perspectieven Liz en Erin is geschreven vond ik een erg fijne leeservaring. Zo leer je de beide dames goed kennen, maar ook alle andere personen leer je via hen heel goed kennen. Dit boek geeft spanning met zich mee, weet je medelijden te wekken en je vooral heel erg op een verkeerd spoor te brengen. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar meer van Ruth Ware.

Ik wil LS Amsterdam heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *