Eindeloos dichtbij – Jenny Colgan

Titel: Eindeloos dichtbij
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Roman

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024590988 

Aantal pagina’s: 384
Uitgave: Augustus 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (Deel 3)

Eindeloos dichtbij is het derde deel in de Happy Ever After serie geschreven door Jenny Colgan. Een boek met een heftig randje die emotioneel hard bij je binnen kan komen. Dit is dan ook een iets ander boek dan we van Jenny gewend zijn. Alsnog wel vol met romantiek, maar dan op een andere manier.

In dit verhaal volgen we twee hoofdpersonages, een daarvan is Lissa. Zij heeft iets traumatisch meegemaakt waardoor ze helemaal van slag is. Zelfs het werken lukt niet meer zoals ze gewend is. Ze is een ambulant verpleger en had normaal altijd veel plezier in haar werk. Maar daar is verandering in gekomen en dit komt mede door haar omgeving. Ze is namelijk werkzaam in het drukke London, maar ze krijgt de kans om voor drie maanden te ruilen met Cormac die werkzaam is in een dorpje in Schotland.

Voor beide is het in het begin heel erg wennen, Cormac moet wennen aan het drukke en hysterische London. Terwijl Lissa heel erg moet wennen aan de rust en ruimte die Schotland biedt. Al zien de bewoners haar liever weer gaan dan dat ze haar liefdevol omarmen. Via mail houden ze elkaar op de hoogte over hun patiënten, maar op den duur mailen ze steeds meer over hun privé leven. Als ze elkaar dan eindelijk gaan ontmoeten, loopt dit heel anders dan gepland..

Opnieuw een heerlijke feelgood van Jenny Colgan. Vanaf het begin word je meteen in het verhaal gezogen, dit komt mede doordat het spannend begint. Je krijgt een kijkje in het werkleven van zowel Lissa en Cormac, wat lijdt tot hilarische maar ook trieste momenten. Het mailverkeer tussen die twee vond ik ook hilarisch en dit komt mede door de grappige tekeningen die erbij werden gemaild.

Een iets andere feelgood dan we van Jenny gewend zijn. Deze keer zitten ze namelijk 800 kilometer van elkaar verwijderd en leren ze elkaar kennen via de mail zonder te weten van elkaar hoe ze eruit zien. Het was vanaf het begin gelijk weer genieten en het is dan ook jammer dat het boek alweer uit is.

Een klein minpuntje vond ik het einde. Het ging ineens heel snel en ik dacht echt van Lissa, meen je dit nou serieus? Ik had het graag wat uitgebreider willen lezen hoe dit boek ging eindigen. Maar desondanks was het weer een prachtig verhaal waarin je weer kon wegdromen in Schotland, maar ook een kijkje kreeg in het drukke London.

De personages uit de vorige twee boeken komen ook weer terug in dit boek. Personages die ik allemaal ga missen, want dit was alweer het laatste boek in de serie, al weet je het met Jenny natuurlijk nooit. 😉 Een prachtige serie die zeker niet in je kast mag ontbreken als je een fan bent van feelgood. En ik ben heel benieuwd naar wat Jenny Colgan nog meer in petto voor ons heeft.

Ik wil LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.