Flessenpost – Chantal Claassen

Titel: Flessenpost
Auteur: Chantal Claassen
Genre: Roman
Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN:  9789020539332 
Aantal pagina’s: 256
Uitgave: Maart 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (deel 1)

Flessenpost geschreven door Chantal Claassen is het eerste deel in de Beachclub Esperanza serie. Een steengoed begin van wat waarschijnlijk een fantastische serie gaat worden. Wat heb ik genoten van dit eerste deel.

In dit boek leren we Chloë kennen, ze heeft haar ouders en broertje al op jonge leeftijd verloren en rouwt daar nog steeds om. Ze heeft net haar relatie beëindigd en sindsdien is het gemis alleen maar groter. Ze gaat vaak langs bij haar oma, die helaas ook steeds meer achteruit gaat. Haar oma heeft nog een grote wens en Chloë besluit om deze op te schrijven, in een fles te stoppen en in zee te gooien bij Hoek van Holland. Tijdens haar bezoek ziet ze dat ze bij Beachclub Esperanza nog medewerkers zoeken. Ze twijfelt geen moment en besluit te gaan solliciteren. En dan blijkt Jesse, een van de eigenaars van de beachclub ook nog eens heel knap te zijn..

Wat heb ik genoten van dit verhaal, in het begin moest ik er eerst een beetje inkomen. Maar gaandeweg het verhaal werd ik helemaal verliefd op Chloë en Jesse. Chloë heeft geen gemakkelijke tijd achter de rug en toch is ze zo’n sterke vrouw. Jesse is ook een heel erg lief personage, zo’n man wil iedereen wel in zijn leven hebben. Chloë maakt het hem niet gemakkelijk, maar toch zet hij stug door om haar voor zich te winnen. Het verhaal over oma ontroerde mij heel erg, het deed me sterk terugdenken aan mijn eigen opa. Waardoor dat gemis weer even terug kwam.

Het verhaal heeft mij vaak hardop laten lachen, maar ik heb ook een paar traantjes moeten wegvegen. Dit boek krijgt zeker een plekje in mijn hart. De schrijfstijl van Chantal is heel erg prettig om te lezen, waardoor je door het verhaal heen vliegt.

Als je zin hebt in een romantische, ontroerende en komische feelgood dan is dit zeker een aanrader. Chantal Claassen haar schrijfstijl is te vergelijken met die van de bekende Nederlandse feelgood schrijfsters als Jackie van Laren en Marina Folkers. Mocht je fan zijn van deze schrijfsters, dan zou ik Flessenpost ook maar snel gaan lezen! Want ook Chantal Claassen behoort nu tot een van mijn favoriete Nederlandse feelgood schrijvers.

En gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van Beachclub Esperanza, want er gaan meerdere delen verschijnen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar deel twee! Hopelijk hoeven we daar niet lang meer op te wachten.  

2 gedachten over “Flessenpost – Chantal Claassen”

  1. Wauw Femke, dank je wel voor deze mooie recensie voor mijn boek! Tof dat je ervan hebt genoten😄

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *