Geschenk onder de boom – Patricia van Dam

Titel: Geschenk onder de boom
Auteur: Patricia van Dam
Genre: (Feelgood) Roman

Uitgeverij: Books and Butterflies
ISBN:  9789464208801 
Uitgave: November 2021
Uitvoering: E-book

Serie: Nee

Geschenk onder de boom - Patricia van Dam

Geschenk onder de boom geschreven door Patricia van Dam is een feelgood kerstverhaal die je in je hart sluit. Ook al is het maar een heel kort verhaal, het komt wel diep bij je binnen. In het begin was het voor mij even wennen om in het verhaal te komen, maar zodra je er eenmaal in zit kun je niet meer stoppen met lezen.

In dit verhaal leer je William kennen, hij heeft het erg druk met zijn baan na het overlijden van zijn vrouw. Waardoor hij bijna geen tijd meer heeft voor zijn dochter Hannah. Er is alleen een probleem, elke keer als hij een nieuwe nanny aanneemt. Wil deze hem verleiden en daar zit hij helemaal niet op te wachten.

Dan is er nog Lucy, zij is behoorlijk woedend op William. Ze wordt namelijk door hem onteigend van haar appartement, waardoor ze op zoek is naar een nieuwe baan en woning. Niet wetende dat William op zoek is naar een baan, gaat ze behoorlijk boos naar zijn werk voor een gesprek. Wat uitloopt tot een heel ander gesprek dan zij in gedachten had. Dit zou wel eens al haar problemen kunnen op lossen.

Ondanks dat er maar weinig ruimte is om de personages helemaal goed uit te werken, vind ik dat Patricia dat goed heeft gedaan. Je leert ze allemaal goed kennen en krijgt vaak medelijden met de personages. Het verhaal heeft mij dan ook een aantal keer een aantal traantjes doen wegpinken. Het is zo ontroerend maar daarnaast ook heel erg mooi geschreven.

Door de vlotte schrijfstijl van Patricia vlieg je er door heen. Je hebt het dan ook uit voor je er erg in hebt. Ik had graag nog veel langer willen genieten van deze personages. Want in dit korte verhaal sluit je deze zeker weten in je hart. Ik ben dan ook heel benieuwd naar nog meer werk van deze schrijfster.

Bij deze wil ik Uitgeverij Books & Butterflies heel erg bedanken dat ik mocht meedoen aan deze blogtour.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *