Gevallen engelen – Gunnar Staalesen

Titel: Gevallen engelen
Auteur: Gunnar Staalesen
Genre: Thrillers
Uitgeverij: Marmer
ISBN:  9789460683893  

Aantal pagina’s: 288
Uitgave: Oktober 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (prima los te lezen)

Gevallen engelen - Gunnar Staalesen (Femleest)

Gevallen engelen geschreven door Gunnar Staalesen is het nieuwste deel over privédetective Varg Veum. In dit deel weet de schrijver je weer te verrassen met plottwist, zet je aan het denken en laat je vooral meegenieten met de nieuwe zoektocht van Varg Veum. Daarom is dit er weer eentje die mooi aansluit bij de serie.

Tijdens de begrafenis van een vroegere klasgenoot komt Varg Veum een oude vriend tegen. Namelijk Jakob, de gitarist van de ooit beroemde rockband The Harpers. Veum komt ook te weten dat hij is getrouwd met zijn eerste echte liefde Rebecca. Jacob en Veum besluiten hun vriendschap te hervatten. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot, de vriendschap komt al snel in gevaar als een van de bandleden koelbloedig wordt vermoord. Het lijkt wel toeval dat eerder twee andere bandleden ook om het leven zijn gekomen. Is er een verband tussen deze doden? Veum doet er alles aan om te ontdekken waarom dit is gebeurd en vooral door wie..

In ‘Gevallen engelen’ word je weer meegenomen in het detective leven van Varg Veum. Al vrij snel kom je met vraagtekens te zitten tijdens het lezen. Stapje voor stapje kom je steeds meer te weten, op deze manier ga je samen met Veum op onderzoek uit.

Door de vele details die de schrijver weet te benoemen, komt het verhaal soms wat traag op gang. Maar juist door deze vele details weet de schrijver je via zijn beeldende schrijfstijl mee te nemen. Hierdoor voelt het soms net alsof het boek zich afspeelt als een film in je hoofd. Het verhaal achter deze moorden had ik nooit zelf kunnen bedenken. Het was dan ook een ware verrassing hoe dit verhaal ten einde kwam.

Gunnar Staalesen weet je tijdens het lezen in spanning te houden, maar weet ook op romantisch gebied een mooie lijn door het boek heen te krijgen. Met actie, spanning, romantiek en af en toe een komisch grapje weet Staalesen je in te palmen met zijn verhaal. Hij wist mij zelfs aan het einde van het boek diep te raken. Dit is dan ook een verhaal die je nog lang bij kan blijven. Staalesen weet hoe hij de lezer kan raken met zijn verhalen. Dit was voor mij het tweede verhaal wat ik heb mogen lezen van de Varg Veum serie en ik ben heel benieuwd naar nog meer werk van deze schrijver. Want ook al ben ik normaal geen fan van veel details in boeken, weet deze schrijver mij juist weer te verrassen met een goed detective verhaal.

Ik wil Uitgeverij Marmer heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *