Herfstrood – Jackie van Laren

Titel: Herfstrood
Auteur: Jackie van Laren
Genre: Roman

Uitgeverij: Boekerij
ISBN:  9789022591468 
Aantal pagina’s: 384
Uitgave: Oktober 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 3)

Herfstrood - Jackie van Laren

Herfstrood is alweer het derde deel in de Onder de bomen serie geschreven door Jackie van Laren. Na het lezen van de eerste twee delen is dit een fijn vervolg van de serie. Jackie weet je opnieuw mee te nemen in het leven van Freek en Sylvie. Een fijne feelgood waar je een paar uurtjes zoet mee bent.

Waar het verhaal met een cliffhanger eindigde in het tweede deel, gaat het verhaal in Herfstrood weer verder. Freek heeft het niet gemakkelijk na wat hem is overkomen in ‘Zomerloof’ en worstelt dan ook een beetje met zijn leven op dit moment. Sylvie haar leven gaat zijn gangetje al mist ze Freek wel heel erg. Ties is nog steeds haarzelf, wat weer voelde als thuiskomen in dit boek. Wat is dat toch een heerlijke flapuit. Ze kan het nog steeds goed vinden met Hans Willem, wat fijn is om over te lezen. Heerlijk hoe die puberliefde opbloeit tussen die twee. En gelukkig hebben we Simon aanwezig in dit verhaal, anders had ik niet geweten of het nog wel goed ging komen met Sylvie en Freek.

Waarin ik in het tweede deel wat moeite had met Freek, had ik in dit deel veel meer begrip voor hem gekregen. Je krijgt een heel goed beeld van hoe het leven met Asperger er uit ziet. Freek is juist zo’n lieve en zorgzame man, maar dan wel met een duister randje. Wat Sylvie erg moeilijk vindt, maar ze trekt toch elke keer weer naar hem toe. In dit verhaal gebeurd er niet zo heel veel, het leven van alle personages gaat zijn gangetje.

De gebeurtenissen uit de eerdere delen worden steeds meer opgelost. Daarom vind ik ook dat je deze serie in zijn geheel moet beoordelen. Want het geheel van alle boeken samen maken dit verhaal tot een prachtige serie. Ik kan dan ook niet wachten tot ik kan beginnen in deel vier ‘Winterzon’. Ik ben namelijk heel benieuwd naar hoe deze serie gaat eindigen. Want ik heb ondanks dat er maar weinig gebeurt, nog lang niet genoeg van alle personages van de ‘Onder de bomen’ serie. Sowieso zijn de boeken geschreven door Jackie altijd een genot om te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *