Het begint met een blik – Kelly Moran


Titel: 
Het begint met een blik
Auteur: Kelly Moran
Genre: Roman

Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN:  9789400511675 

Aantal pagina’s: 384
Uitgave: Maart 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 1)

Het begint met een blik is het heerlijke eerste deel uit de trilogie van Kelly Moran. Als je graag wilt weg zwijmelen met een boek, dan is dit een grote aanrader. In het eerste hoofdstuk knapte ik een beetje af op Cade, een van de hoofdpersonages. Maar gaandeweg het boek werd ik helemaal verliefd op hem.

In het eerste deel leren we Avery kennen, ze heeft net haar scheiding achter de rug en besluit samen met haar autistische dochter Hailey te verhuizen naar het dorpje Redwood Ridge, waar haar moeder ook al een aantal jaren woont. Hailey haar dochter is een niet-verbale autist en voelde zich helemaal niet prettig in de stad. Avery was de drukke stad ook helemaal zat en hoopte hier op een nieuwe start. En die start verloopt eerst niet zo goed, ze vinden namelijk een gewonde zwerfhond. Wanneer Avery ziet hoe haar dochter omgaat met het hondje twijfelt ze geen moment en gaat direct naar de dierenarts. De dierenarts die aanwezig is in de praktijk, blijkt Cade te zijn. Een erg knappe verschijning, het lijkt wel of er direct een vonk overslaat. Maar Cade zijn reputatie met vrouwen is niet zo hoog en Avery heeft besloten nooit weer met iemand te settelen. Maar dat Avery zich aan haar eigen regel wil houden, blijkt moeilijker dan gedacht.

Wat een heerlijk geschreven verhaal is dit. Vanaf de eerste letters wordt je meteen meegenomen in de prettige schrijfstijl. Het wordt zowel geschreven vanuit het perspectief van Avery en die van Cade. Dit is erg fijn om te lezen en zo leer je beide personages goed kennen. Hailey kan dan wel niet praten, maar dit meisje verovert je hart met haar schattigheid. Als je Cade eenmaal beter leert kennen kom je erachter wat voor een lief personage hij is. Hij is zo geduldig met Avery en probeert haar zelfvertrouwen een grote boost te geven. Je leeft ook ontzettend mee met Avery, ze heeft geen makkelijk huwelijk achter de rug en dat merk je aan haar karakter. Maar gaandeweg het boek zie je haar opbloeien tot een stralende vrouw.

Het is natuurlijk een feelgood, dus voorspelbaar is het dan ook zeker. Maar dit is helemaal niet erg, je vliegt door het boek heen. Je geniet zo van de spanning die stijgt tussen Avery en Cade. Naast dat het een luchtig verhaal is, weet de schrijfster ook diepgang te brengen in dit verhaal. Het einde is zo mooi geschreven en een prachtige afsluiting voor deze twee karakters. De schrijfster weet je diep te raken bij het einde, ik moest dan ook even een traantje wegpinken.

Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van Redwood Ridge. In de volgende twee delen kunnen we namelijk Flynn en Drake volgen. De twee broers van Cade. Ik ben heel benieuwd naar hun verhaal en kan dan ook niet wachten om te beginnen in het tweede deel waarin we Flynn beter leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *