Het begint met een kus – Kelly Moran

Titel: Het begint met een blik
Auteur: Kelly Moran
Genre: Roman

Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN:  9789400511682  

Aantal pagina’s: 352
Uitgave: Mei 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 2)

Het begint met een kus is het tweede deel in de Redwood Ridge serie geschreven door Kelly Moran. Ik was benieuwd of dit boek net zo goed ging zijn als het eerste deel en ik ben blij verrast. Kelly Moran weet opnieuw een prachtig feelgood verhaal neer te zetten, met niet alleen maar een hoog feelgood gehalte. Ze weet je namelijk ook te ontroeren door de diepgaande onderwerpen.

In dit deel leren we Flynn beter kennen, hij is een van de drie broers. Hij werkt net als Cade in de dierenartsenpraktijk. Maar Flynn voelt zich niet normaal als andere mensen. Hij is namelijk al zijn hele leven doof en hij verstaat mensen door middel van liplezen of gebarentaal. Maar niet iedereen in zijn omgeving kent gebarentaal. Dit maakt het soms moeilijk voor hem om mensen te verstaan. Vooral in zijn beroep is dat lastig. Maar gelukkig is daar Gabby, zij is dierenartsassistente in de praktijk en ze kent Flynn al vanaf de kleuterschool. Ze staat altijd voor hem klaar om gesprekken voor hem te vertalen door middel van gebarentaal. Doordat ze al sinds de kleuterschool goede vrienden zijn en vaak bij elkaar zijn vanwege het werk zitten ze veel op elkaars lip. Zelfs zo dicht op elkaar dat ze meer gevoelens voor elkaar gaan krijgen. Ze zijn beide bang dat dit fout gaat aflopen en dat hun vriendschap daarna voorbij is. Gaat de liefde het winnen over de vriendschap?

Opnieuw een prachtig geschreven verhaal over een van de broers op zoek naar de liefde. Kelly Moran heeft een erg prettige schrijfstijl waardoor je door het verhaal heen vliegt. De beperking waar Flynn mee moet leven heeft ze goed op papier geschreven. Zo leer je de kant van Flynn goed kennen en hoe hij omgaat met zijn doofheid. Hoe Gabby hem daarbij met alle liefde helpt om alles goed te verstaan is zo mooi om te lezen. De andere personages komen ook weer veel aan bod in dit verhaal en dat is altijd erg fijn om te lezen. Zo weet je ook hoe het met hen verder gaat. De schrijfster weet het op sommige momenten zelfs heel spannend te maken, waardoor je het liefste zo snel mogelijk doorleest om te lezen of het wel goed gaat komen. Maar ze weet ook ontroerende momenten goed te beschrijven.

Een feelgood met een ontroerend randje en een vleugje spanning. De schrijfster weet je te raken op meerdere momenten. Ze laat je zwijmelen, maar ze laat je ook een traantje wegpinken. En ze weet je zelfs rode oortjes te brengen met de seksscènes. Kortom, een feelgood met alles erop en aan! Ik ben dan ook heel benieuwd naar het laatste deel in de serie want daarin leren we Drake beter kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *