Het begint met een nacht – Kelly Moran

Titel: Het begint met een nacht
Auteur: Kelly Moran
Genre: Roman

Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN:  9789400511699 

Aantal pagina’s: 352
Uitgave: Juli 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 3)

Het begint met een nacht is helaas alweer het laatste deel in de serie geschreven door Kelly Moran. Wat is dit een fantastische afsluiter van een prachtige serie. Ook van het laatste deel over Drake heb ik genoten!

Drake was als eerste broer getrouwd met Heather, maar zij is helaas nadat ze de diagnose baarmoederhalskanker kreeg overleden. Hij heeft het daar heel moeilijk mee gehad en probeert eindelijk zijn leven na een lange tijd weer op te pakken. Hij is nu tenslotte nog als enige broer single en hij wil daar graag verandering in brengen. Na lange tijd begint hij zelfs weer interesse in vrouwen te krijgen met een vrouw in het bijzonder. Namelijk Zoe, een van zijn beste vriendinnen die hij al kent sinds de kleuterschool.

Zoe is een excentrieke vrouw die alle kleuren van de regenboog al in haar haar heeft gehad. Ze is ook niet op haar mondje gevallen en heeft altijd haar woordje klaar. Maar onder die laag zit een breekbare vrouw. Ze heeft het moeilijk met de vroege dementie van haar moeder en ook dat ze haar thuis bijna niet meer kan helpen. Haar moeder begint agressief tegen haar te worden. Door een stom toeval, gaat daar verandering in komen. Hierdoor kan Zoe haar leven van vroeger weer oppakken. Ze heeft al sinds de pubertijd een oogje op Drake en kan het maar moeilijk accepteren dat hij haar nu ineens wel ziet staan.. Maar Drake laat zich niet zomaar afwijzen en probeert haar hart te veroveren.

Opnieuw een fantastisch verhaal over een van de broers. Ook dit laatste deel is weer prachtig geschreven. Het ontroert je op momenten dat je het helemaal niet aan ziet komen. Heeft een klein beetje spanning waardoor je het liefst zo snel mogelijk doorleest om te weten hoe het gaat aflopen. De liefde die Drake opnieuw voor een vrouw gaat voelen is heel prettig om te lezen. Je leeft ook echt met hem mee als hij telkens weer wordt afgewezen door Zoe.

Zoe daarentegen heeft ook het nodige meegemaakt in haar leven. Zo heeft ze haar dierbaarste herinneringen vast laten zetten op haar lichaam door middel van tatoeages. Waarbij Drake gaandeweg achter komt wat ze allemaal voor betekenis hebben. Zo komt hij erachter dat Zoe al veel langer gevoelens voor hem heeft, wat hij nooit heeft geweten.  

Dit boek heeft een hoog feelgood gehalte maar weet je ook te ontroeren. Natuurlijk weet je wel hoe het gaat aflopen, maar alsnog wordt je nieuwsgierig gemaakt. Dit komt mede door de diepgang die er in dit verhaal is gestopt. Het is ook erg leuk om te lezen hoe het verder verloopt met de andere personages. Want ook deze zijn goed uitgewerkt in alle drie de delen. Ik ga ze dan ook allemaal erg missen en ben heel benieuwd naar nog meer werk van deze schrijfster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *