Het Cupcake Café – Jenny Colgan

Titel: Het Cupcake Café
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Roman
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024591855 
Aantal pagina’s: 459
Uitgave: oktober 2020
Uitvoering: 
Paperback
Serie: Ja (Alleen dit eerste deel is vertaald)

Het Cupcake Café geschreven door Jenny Colgan, een boek waar ik met veel plezier naar uitkeek. Maar het beviel mij helaas wat minder goed dan ik in eerste instantie dacht. Het verhaal is erg leuk, maar wel wat langdradig. En ik begon mij op het laatst te ergeren aan de vertaling.

In dit boek volgen we Issy, ze heeft een goed betaalde baan bij KD. Ze heeft al een tijdje een affaire met haar baas Graeme, waar niemand van af weet. Ze is smoorverliefd op hem, maar is die liefde ook wederzijds? Als ze plotseling wordt ontslagen, komt ze erachter wat Graeme nou echt voor persoon is. Het is precies waar haar vriendin Helena haar al voor had gewaarschuwd. Maar Issy geeft zich niet snel gewonnen, nadat ze een rondje heeft gelopen door de welbekende wijk waar het busstation zich aan bevind. Komt ze op een briljant idee, ze gaat haar eigen cupcake café beginnen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze heeft een lening van de bank nodig en moet nog zoveel meer financieel regelen. Gelukkig is daar Austin, een erg lieve en knappe bankadviseur die haar probeert te helpen.

Een boek waarin veel gebeurd omtrent het cupcake café, waarin je niet alleen Issy goed leert kennen. Je leert ook de anderen erg goed kennen. Waardoor ik soms door de bomen het bos niet meer zag. De hoofdpersonen worden allemaal goed beschreven en kon ik mij goed in vinden. Maar de bijpersonages? Van sommigen vroeg ik mij echt af wie dat ook alweer waren. Maar een paar van deze personages lieten mijn hart smelten, vooral die kleine Louis. Hij bracht het café echt tot leven. En ook Austin en zijn broertje krijgen een plekje in mijn hart. Want Austin heeft al erg veel meegemaakt en heeft het toch maar even allemaal voor elkaar in het leven. En hij doet zo zijn best om dat ook voor Issy mogelijk te maken.

Een lang verhaal, waarin veel gebeurd. Voor mijn doen soms wat te veel waardoor het soms niet allemaal tot mij doordrong wat er allemaal aan het gebeuren was. En de vertaling irriteerde ik mij soms ook wat aan, sommige dingen waren echt letterlijk vertaald. Hierdoor klopte de zin soms niet helemaal en dat is jammer. Want het verhaal is juist erg mooi, het is heerlijk om mee te genieten hoe het café van niets naar een goedlopend café gaat.

Gaandeweg door het boek heen kom je allemaal leuke recepten tegen, die je ook zelf kunt maken. En van elk recept wordt gebruik gemaakt door Issy. Dit was erg leuk om te lezen en hierdoor kreeg ik heel erg veel zin om zelf weer iets te gaan bakken. Al met al vond ik het een erg leuk verhaal, al vond ik dit niet het beste werk van Jenny Colgan. Ik ben wel heel erg benieuwd naar haar nieuwe serie ‘Op goed geluk’, waarvan het eerste deel al bijna verschijnt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *