Het geheim van Lena Lijstje – Francine Oomen


Titel: 
Het geheim van Lena Lijstje
Auteur: Francine Oomen
Genre: Young adult

Uitgeverij: Volt
ISBN:  9789021426051 

Aantal pagina’s: 136
Uitgave: Maart 2021
Uitvoering: Hardcover

Serie: Ja (deel 2)

Het geheim van Lena Lijstje geschreven door Francine Oomen is een hilarisch boek over het leven van Lena. Voor de leeftijdgenoten van Lena zal dit vast en zeker een herkenbaar boek zijn. Maar ik heb er als volwassene ook van genoten. 😉

Dit is het tweede deel in de serie over Lena Lijstje, in dit deel zijn haar ouders gescheiden en krijgt ze te maken met een heks van een stiefmoeder. Ze heeft het er moeilijk mee dat haar ouders gescheiden zijn en kan het maar moeilijk accepteren dat haar ouders een nieuwe partner krijgen. Ze doet er alles aan om dat te voorkomen, wat hilarische momenten veroorzaakt.

In het begin komen er behoorlijk wat namen op je af, ik had soms ook het gevoel dat ik wat achtergrond informatie miste. Het lijkt me dan ook beter dat je eerst het eerste deel over Lena Lijstje gaat lezen.

De tekeningen in dit boek maken het verhaal heel erg realistisch, zo krijg je ook een goed beeld van hoe de personages er uit zien en de lijstjes die Lena bedenkt krijgen zo ook een betere vorm. De lijstjes die Lena overal van verzint zijn erg lachwekkend. Je kan het zo gek niet bedenken of Lena maakt er wel een lijstje voor.

Als kind zijnde, zal je dit een fantastisch boek vinden. En mocht je gescheiden ouders hebben, zou je ook nog wel eens steun uit dit boek kunnen halen. De schrijfstijl van Francine Oomen is erg prettig om te lezen. Het leven wat Lena in dit boek meemaakt gaat haar niet gemakkelijk af en dit is erg vermakelijk om te lezen.

Het eerste boek over Lena Lijstje is alweer 20 jaar geleden geschreven. Ter ere van deze boeken is ‘Het geheim van Lena Lijstje’ verschenen in een nieuw jasje. Een prachtige opvallende cover die al snel zal opvallen in de boekhandels. De tekeningen op de cover geven je al een kijkje in het leven van Lena Lijstje. Hierdoor word je nieuwsgierig gemaakt naar meer.

Dit was voor mij de eerste kennismaking met Lena Lijstje en ik heb me heel erg vermaakt met dit boek. Het leest lekker vlot en voordat je het in de gaten hebt is het boek alweer uit. De avonturen die Lena beleefd zijn erg leuk om te lezen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de andere boeken over Lena Lijstje.

Ik wil Uitgeverij Volt heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *