Het geheim van Victoria – Klaartje van Setten

Titel: Het geheim van Victoria
Auteur: Klaartje van Setten
Genre: Roman

Uitgeverij: Boekerij
ISBN:  9789022586464 
Aantal pagina’s: 320
Uitgave: Februari 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee 

Het geheim van Victoria geschreven door Klaartje van Setten is voor mij het eerste boek wat ik lees van deze schrijfster.  Een aangename eerste kennismaking met het schrijfwerk van deze schrijfster. Ik heb dan ook echt genoten van dit verhaal.

In dit boek volg je twee hoofdpersonages die zich afwisselen per hoofdstuk. Josefien is een van deze personages en woont samen met haar kinderen in Zwitserland. Daar runt ze een chalet, die meestal gehuurd wordt door de superrijken. Dit chalet is hun nagelaten door gravin Victoria, een tante van haar ex-man Jean. Ze heeft nog steeds gevoelens voor Jean en probeert hem dan ook financieel te steunen. Maar dat gaat niet gemakkelijk, vanaf het begin van het tweede winterseizoen gaat er van alles mis waardoor Josefien zelf financieel ook in de knoop komt te zitten.

Josefien doet er alles aan om het chalet te redden, wat leidt tot komische scenes. Ze doet zo haar best om alles goed voor elkaar te krijgen dat zelfs haar ingewikkelde relatie met Kurt, de dierenarts er onder lijdt. Wanneer ze Jules, het andere hoofdpersonage ontmoet, komt ze erachter dat hij Victoria ook heeft gekend. Maar wat niemand weet is dat Victoria een groot geheim met zich mee heeft bewaard.

Vanaf het begin weet je dat er een geheim gaande is in het verhaal. Wat pas aan het einde echt helemaal duidelijk wordt. Het verhaal er naartoe is erg komisch geschreven. Ik heb dan ook vaak hardop zitten lachen om alles wat Josefien overkwam. Het verhaal vanuit Josefien was dan ook genieten.

Het verhaal van Jules kwam allemaal wat traag op gang en in het begin vroeg ik mij ook af wat hij met het verhaal te maken had. Maar ook dit werd later allemaal duidelijk tijdens het lezen. De auteur heeft een hele fijne en vlotte schrijfstijl wat erg prettig is om te lezen.

Soms was het wat onduidelijk over wie het hoofdstuk nou ging, vooral nadat je was gestopt met lezen en later weer verder ging met lezen. Maar ook dit went na een tijdje. De auteur heeft dit verhaal met veel humor geschreven wat ik helemaal niet had verwacht. Dit was dan ook een leuke verrassing. De schrijfster weet humor en romantiek goed te combineren in dit boek. Het mysterieuze randje eraan vond ik een leuke toevoeging geven. Gaandeweg het verhaal viel alles op zijn plek en kwam je erachter wat nou het geheim van Victoria was. Ik ben dan ook heel benieuwd naar nog meer van Klaartje van Setten, want dit smaakt naar meer.

Ik wil Uitgeverij Boekerij heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *