Het hart van Weshley Castle – Marina Folkers

Titel: Het hart van Weshley Castle
Auteur: Marina Folkers
Genre: Roman
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN:  9789020544992 
Aantal pagina’s: 320
Uitgave: November 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

Het hart van Weshley Castle - Marina Folkers

Het hart van Weshley Castle is een geweldige toevoeging aan de al geschreven boeken door Marina Folkers. Al is deze anders dan je van haar gewend bent, deze bevat namelijk een historisch tintje. Maar dit doet niks ten onder aan haar schrijfstijl zoals we van haar gewend zijn. Ik kan bijna wel zeggen dat dit mijn favoriet tot nu toe is van haar boeken. En hij komt zelfs in mijn top drie van de mooiste boeken die ik las dit jaar. Want wauw, deze wil je gelezen hebben.

Aleyah trekt met haar volk door Engeland. Ondanks dat dit geen gemakkelijk leven is, is ze wel heel erg gelukkig. Op een nacht als ze stiekem uit bed is gegaan om de raad af te luisteren, wordt haar avond bruut verstoord. Het hele volk wordt aangevallen met alle gevolgen van dien. Samen met Manitas weet ze te ontsnappen van de aanvallers. Na een tijdje belanden ze in een herberg waar Aleyah moet dansen voor een verblijfplaats en wat te eten. Op een avond komt ze oog in oog te staan met een hele knappe man. Hij blijkt alleen maar oog voor haar te hebben wat Aleyah goed doet. Totdat ze erachter komt dat hij de graaf van Weshley is. Het blijkt dat hij achter de brute moordpartij van haar volk zit. Ze weet aan hem te ontsnappen, maar komt hem onderweg steeds weer tegen..

Normaal heb ik echt helemaal niets met de geschiedenis, maar in dit verhaal had ik daar helemaal geen moeite mee. Uiteraard is het wel duidelijk een verhaal die in het verleden afspeelt. Wat dit boek een hele mooie sfeer geeft.

Marina wist mij helemaal in te palmen met dit verhaal, vanaf de eerste bladzijde werd ik dan ook meegezogen in het verhaal van Aleyah. En zelfs nu nadat ik het boek heb uitgelezen speelt het nog door mijn hoofd. Tijdens het lezen leef je zo mee met Aleyah, ze heeft het moeilijk en snapt maar niet waarom de graaf zo lief tegen haar is. Voelt hij zich schuldig? Of is er meer aan de hand?

We zijn van Marina gewend dat ze alleen maar losstaande verhalen schrijft, maar oh wat zou ik graag nog eens een keer terug willen keren op Weshley Castle. Dit zijn personages die ik in mijn hart sluit en die ik ook niet snel zal vergeten. Na het lezen van de laatste bladzijde had ik er gewoon even geen woorden voor, zo mooi, zo ontroerend, zo liefdevol als dit is geschreven. Ik kon maar een woord bedenken en dat was wauw..

Dit verhaal zou een hele goede kans maken om te worden verfilmd. Tijdens het lezen voelde het alsof dit verhaal zich afspeelde als een film in mijn hoofd. Zo mooi en sfeervol werd alles beschreven. Ik hoop dan ook dat we nog meer werk van Marina mogen verwachten met een historisch tintje, want ik ben fan!

Ik wil Uitgeverij Zomer & Keuning & Marina Folkers heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.