Het lastige leven van Léa Oliver – Catherine Girard-Audet

Titel: Het lastige leven van Léa Oliver
Auteur: Catherine Girard-Audet
Genre: Kind & Jeugd (10-12 jaar)

Uitgeverij: Kennes
ISBN:  9782875801456 

Aantal pagina’s: 320
Uitgave: Juni 2015
Uitvoering: Paperback

Serie:Ja (deel 1)

Het lastige leven van Léa Olivier is geschreven door Catherine Girard-Audet, een boek wat op een leuke en creatieve manier is geschreven. Dit boek bestaat namelijk alleen maar uit emails en berichtjes. Op deze manier heb ik nog nooit een boek gelezen en het is mij heel erg goed bevallen!

In dit boek volgen we uiteraard Léa Olivier. Alles in haar leven loopt helemaal perfect, ze heeft het erg naar haar zin op school samen met haar beste vriendin Marilou en haar vriendje Thomas. Maar dan komen haar ouders met het nieuws dat ze gaan verhuizen naar Montreal. Dat ligt 400 kilometer verderop, waardoor ze haar vrienden nog maar heel weinig kan zien. Ook moet ze een totaal nieuw leven opbouwen op een nieuwe school. Gelukkig kan ze nog wel dagelijks e-mailen met haar vrienden, waardoor ze al haar problemen kan bespreken met haar beste vriendin Marilou. Ze probeert er ondanks alles toch het beste van te maken, al gaat niet alles gelijk op zijn gemakje.

Doordat dit boek is geschreven in e-mail vorm, was dit eerst even wennen. Maar het is helemaal niet onprettig lezen. Het is juist een hele leuke manier om zo de personages beter te leren kennen. Wat ik wel jammer vond is dat als de vriendinnen eindelijk weer eens met elkaar in het echt konden afspreken, dat dit dan niet live werd opgeschreven. Je moest er via de latere e-mails achterkomen wat ze dan samen hadden meegemaakt.

Léa heeft het in het begin niet gemakkelijk in haar nieuwe woonplaats en op de nieuwe school. Toch weet ze zichzelf een plekje te geven op de school en krijgt ze zelfs de kans om mee te helpen aan de schoolkrant. De populaire meisjes zijn een beetje haar vijand aan het worden, net als op haar vorige school moet Léa ook hier mee leren omgaan. Maar door de hulp van Marilou en haar nieuwe vriendinnen probeert ze er het beste van te maken.

Ondanks dat dit in e-mail vorm is geschreven, kreeg je een hele goede kijk uit het leven van Léa, maar ook uit het leven van Marilou. Ik had soms wel te doen met Léa, dat ik dacht van doe het nou gewoon, wat kan jou het schelen! Ik leefde me helemaal in in de situaties van Léa. Het boek heeft een open einde met een wordt vervolgd, waardoor je het liefste door wilt lezen in het volgende deel.

Deze ga ik dan ook zeker op mijn lijstje zetten om ooit eens te gaan lezen. Mocht je zelf nog op de middelbare school zitten, dan kan ik dit boek zeker aanraden. Léa maakt veel herkenbare dingen mee waar je zelfs nog wel iets van kunt leren. Maar als volwassene heb ik er ook zeker van genoten!

Ik wil Uitgeverij Kennes heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *