Het sneeuwvlokje – Benji Davies

Titel: Het sneeuwvlokje
Auteur: Benji Davies
Genre: Kind & Jeugd (prentenboeken)
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024591824 
Aantal pagina’s: 32
Uitgave: oktober 2020
Uitvoering: 
Hardcover
Serie: Nee

Het sneeuwvlokje is het prachtig nieuwe prentenboek van Benji Davies, een boek om in weg te dromen. Want naar de illustraties kun je uren kijken. Een boek met een mooie boodschap.

Het sneeuwvlokje werd op een winteravond gemaakt, ze viel naar beneden maar wilde niet vallen.. De wolk die haar had gemaakt moedigde haar aan. En zo ging het sneeuwvlokje op reis door de lucht.

‘Ze rolde en tolde en danste tussen de wolken. Ze joelde: ‘Wiehoeiiii!’ ‘

Ver weg, woonde een meisje, haar naam was Noëlle. Ze was samen met haar opa op pad door het dorp en ze vroeg zich af of het vanavond zou gaan sneeuwen. Het sneeuwvlokje kwam terecht in dat dorpje en elke keer dat ze dacht dat ze zou vallen, woei de wind haar weer verder. Ze kwam een etalage tegen met een prachtige boom met op de top een stralende ster.

Het sneeuwvlokje dacht niet meer aan vallen, ze dacht alleen maar aan dat ze graag die ster zou willen zijn op die sprankelende boom. Diezelfde boom zou Noëlle ook graag willen hebben, maar dat kon niet. Noëlle vond verderop een mooie tak en zei ‘Dit is mijn boompje!’ Noëlle versierde thuis haar boompje en zette hem buiten neer, in de hoop dat het zou gaan sneeuwen.

‘Hoog boven het huis wervelde de lucht… hij woelde… wentelde… viel… ‘Je bent er bijna!’ fluisterde de wolk.’

De volgende ochtend werd Noëlle wakker en ze ging gelijk kijken bij haar boompje. Opeens waren alle daken, alle heuvels en alle bomen wit. En wat zat daar nou op de top van haar mooie boompje?

Een prachtig geschreven verhaal die je hart laat smelten. Een boek met een mooie boodschap, het leven is niet altijd makkelijk. Maar met genoeg doorzettingsvermogen kom je een heel eind. Maar misschien haal jij wel een hele andere boodschap uit dit verhaal. Ik heb dit boek samen gelezen met onze dochter en zij is helemaal weg van het verhaal. Ook zij hoopte dat het de volgende ochtend had gesneeuwd. Op elke bladzijde wees ze naar waar het sneeuwvlokje was. Net of hoopte ze met het sneeuwvlokje mee dat het een mooi plekje ging krijgen.

De illustraties zijn om bij weg te dromen, zo mooi. Elke bladzijde is net een schilderij. Mocht je dit boek tegenkomen, neem dan zeker een kijkje in de binnenkant. Door dit boek krijg je alleen maar meer zin in de warme knusse avonden in de winter. En nog veel meer zin in kerst! Dit is dan ook een prachtig boek om te geven voor onder de kerstboom.

Ik wil LS Amsterdam (LS Kind & Jeugd) heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *