Het verlaten huis – Sandra J. Paul

Titel: Het verlaten huis
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Kind & Jeugd

Uitgeverij: Hamley Books
ISBN:  9789463967099  
Aantal pagina’s: 280
Uitgave: Februari 2020
Uitvoering: Hardcover

Serie: Ja (deel 2)

Het verlaten huis is het tweede deel in de Kraaidorp reeks geschreven door Sandra J. Paul. Opnieuw een super spannend verhaal die je maar moeilijk kunt wegleggen. Dit boek heb ik dan ook verslonden in een dag. Je wordt meegenomen op een spannend avontuur in het verlaten huis, die je in spanning houdt tot de laatste bladzijde.

Na een heftige storm zijn plotseling Quinten en zijn vader spoorloos verdwenen. Het huis staat helemaal leeg en er is geen spoor meer te bekennen van ze. Niet veel later komt er een nieuw gezin wonen met vier kinderen. De overbuurmeisjes Meike en Elizabeth worden al gauw bevriend met Sem, Milo, Leon en Femke. Ook de ouders kunnen het goed met elkaar vinden.

Op een avond als de oppas niet komt opdagen, hebben de kinderen het prima naar hun zin. Als er opnieuw een heftige storm door het dorp raast, valt alle elektriciteit uit in het huis. De kinderen proberen naar buiten te ontsnappen maar ontdekken dat dit niet mogelijk is. Waarna ze alle zes het bewustzijn verliezen. Als ze even later weer ontwaken merken ze dat het huis helemaal leeg staat, het enige wat er nog in de kamer staat is een oude zeemanskist, daarnaast hebben ze het gevoel dat er meer aan de hand is en dat ze niet alleen zijn in het huis..

Je merkt al snel dat er ook in dit verhaal iets mis is. Maar wat? Dit maakt je nieuwsgierig om snel verder te lezen. Ik had het dan ook totaal niet aan zien komen hoe dit boek zich verder uitwerkte. De spanningsboog blijft ook in dit boek erg hoog waardoor je het liefste door blijft lezen tot de laatste bladzijde.

Dit boek heeft net als het eerste deel een prachtige cover en mooie illustraties per elk hoofdstuk. De schrijfstijl is erg vlot waardoor je door het boek heen vliegt. In een korte tijd leer je de kinderen goed kennen en voel je de spanning met ze mee.

Een spannend vervolg op het eerste deel die je het liefst in een ruk uitleest. Dat is dan ook precies wat ik heb gedaan. Een mooie aansluiting op het eerste deel, waarna je na de laatste bladzijde nieuwsgierig gemaakt wordt naar het volgende deel. Hoe gaat het verhaal zich verder verlopen? Daar gaan we achter komen in deel drie ‘De vergeten tuin’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *