Het vervloekte dorp – Sandra J. Paul

Titel: Het vervloekte dorp
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Kind & Jeugd

Uitgeverij: Hamley Books
ISBN:  9789464510294  
Aantal pagina’s: 240
Uitgave: Mei 2022
Uitvoering: Hardcover

Serie: Ja (deel 5)

Het vervloekte dorp

Het vervloekte dorp geschreven voor Sandra J. Paul is alweer het vijfde deel in de Kraaidorp reeks. Waar je in het vorige deel met spanning werd achter gelaten, kom je in dit deel weer meer te weten over Quinten zijn magische avontuur. Het was niet Quinten zijn bedoeling, maar in dit verhaal zijn ze ook nog eens 400 jaar terug in de tijd. Het was opnieuw een spannend avontuur, gaat alles deze keer wel goed komen?

In ’Het vervloekte dorp’ gaat het leven van Quinten weer verder, maar niet zoals hij had verwacht. Hij is namelijk in het jaar 1621. Waar het lijkt alsof niemand hem meer kent vanuit het heden. Hij wordt dan ook voor gek verklaard als hij het over het jaar 2021 heeft. Waarin hij en al zijn dorpsbewoners zouden hebben geleefd. Hij voelt zich daardoor erg eenzaam en niet begrepen, toch wil hij er alles aan doen om de vloek weer terug te draaien. Maar daar is een boel lef voor nodig en hij heeft de hulp van zijn vader en zijn vrienden nodig. Lukt het hem om hun vertrouwen terug te winnen, zodat ze hem kunnen helpen?

Zoals verwacht is dit weer een spannend verhaal waardoor het moeilijk wordt om het boek even weg te leggen. Sandra J. Paul heeft je met haar schrijverstalent in haar macht. Zij is een waar talent wat betreft het schrijven van dit soort boeken, ze weet de spanning er goed in te houden. Hierdoor is het erg prettig om te lezen en voor je het weet is het boek alweer uit.

Het zijn allemaal prima los te lezen delen, maar toch zou ik adviseren om deze serie op volgorde te lezen. Aangezien er wel een rode draad door het verhaal heen loopt, waardoor je anders stukken uit het verhaal zou missen.

Zoals in het vorige deel vond ik ook in dit deel de spanningsboog iets minder hoog dan in de eerdere delen. Maar ook dit verhaal brengt weer veel achtergrond informatie met zich mee, waardoor je veel leert over het verleden van de magie die er heerst in Kraaidorp. Het is erg mooi om te zien hoe Quinten daar mee om gaat en hoe op den duur zijn vrienden altijd  voor hem klaar staan.

Het vervloekte dorp eindigt met een open einde, komt er misschien nog een deel? Of laat de schrijfster jou als lezer dit einde zelf in vullen? Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd hoe dit verder gaat verlopen. Want ik ben zeker fan van deze serie!

Het vervloekte dorp

Bij deze wil ik Uitgeverij Hamley Books heel erg bedanken dat ik mocht meedoen aan deze blogtour en voor het recensie exemplaar. Neem ook zeker een kijkje bij een van de andere bloggers om erachter te komen wat zij van dit boek vonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.