Het zolderkamertje aan de bloemgracht – Mia Zomerdijk

Titel: Het zolderkamertje aan de bloemgracht
Auteur: Mia Zomerdijk
Genre: Roman

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789021030623 
Uitgave: April 2022
Uitvoering: E-book

Serie: Nee

Het zolderkamertje aan de bloemgracht

Het zolderkamertje aan de bloemgracht geschreven door Mia Zomerdijk is een verhaal die heel ontspannen weg leest. Een feelgood waarin een reality programma centraal staat, maar algauw kom je er achter dat er veel meer in dit verhaal aanwezig is dan de juicy details van zo’n reality programma. Het gaat grotendeels over een liefde, die achteraf een stuk onbereikbaarder lijkt dan de hoofdpersonages in eerste instantie denken.

In ‘Het zolderkamertje aan de bloemgracht’ volgen we het leven van Nick en Cilla. Ze hebben het prima naar hun zin op de zolderkamer met zijn tweeën. Ze zijn na acht jaar nog steeds stapelverliefd op elkaar. Alles in hun leven lijkt perfect te gaan, totdat Cilla wordt ontslagen en niet veel later de deurwaarder bij ze aanklopt. Een flinke schuld ligt op ze te wachten om betaald te worden. Cilla weet niet waar ze het geld zo snel vandaan moet halen, totdat ze een reclamespotje tegenkomt over een reality programma. Een programma die al hun problemen kan laten oplossen. Maar daarvoor moeten ze wel relatie problemen bedenken die er totaal niet zijn, of toch wel?

Reality programma’s, ik hou er van. Het is altijd heerlijk om te kijken hoe een ander zichzelf schaamteloos laat filmen met alle gevolgen van dien. Uiteraard wordt het zo gemonteerd dat Cilla en Nick in een totaal verkeerd daglicht worden gezegd, wat voor vele kijkcijfers zorgt. Algauw komen ze erachter dat de leugens die ze hebben bedacht wel erg echt aan voelen. Wat er weer voor zorgt dat ze echt relatie problemen krijgen.

Het gehele verhaal leef je erg mee met het stel. Wanneer je denkt dat het eindelijk weer goed gaat komen met ze, komt er een twist die je als lezer eerst niet aan ziet komen. Gaat het dan wel een happy end worden? Dit maakt je nieuwsgierig, wat er weer voor zorgt dat je het boek het liefste in een keer uit leest. Dat is dan ook precies wat ik heb gedaan. Want wat was dit een heerlijke feelgood met alles er op en er aan.

Het enige jammere vind ik dat Kaj, een van de werknemers van het reality programma zo wordt neergezet aan het einde van het verhaal. Want hij komt over als een hele lieve man die zoveel meer verdiend dan wat hij in dit verhaal heeft gekregen. Een boek alleen over hem lijkt mij dan ook erg leuk!

Kortom, ben je op zoek naar een feelgood verhaal met als hoofdrol een reality programma? Dan is dit een hele grote aanrader. Een verhaal boordevol liefde, vriendschap, drama, juicy verhalen en vooral veel humor. Het is jammer dat dit verhaal alleen als e-book en luisterboek beschikbaar is. Want deze wil je het liefste als papieren versie in je boekenkast hebben staan. Ik ben dan ook heel benieuwd wat deze schrijfster nog meer voor ons in petto heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.