Huisgenoten serie – Emma Zomer

Titel: Huisgenoten serie
Auteur: Emma Zomer
Genre: Feelgood roman

Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN:  9789020542165, 9789020542189, 9789020542202, 9789020542226, 9789020542240.
Uitgave: Juni 2021
Uitvoering: E-book en luisterboek

Serie: Ja (deel 1 t/m 5)

De complete huisgenoten serie is geschreven door het pseudoniem Emma Zomer. Niet een schrijver maar vijf schrijfsters schreven dit verhaal onder dit pseudoniem. Namelijk Anne West, Chantal Claassen, Renée Olsthoorn, Evelien de Raaff en Saskia Oudshoorn. De serie was in het eerste boek eventjes wennen, er komen behoorlijk wat personages op je af. Maar zodra je eenmaal in het verhaal zit kan je maar moeilijk stoppen met lezen.

In deze serie volg je vijf vrouwen, namelijk Janne, Charlot, Esmee, Eva en Lydia. Samen wonen ze al een hele tijd in een studentenhuis, eigenlijk zijn ze daar al veel te oud voor. Maar de dames vinden het veel te gezellig samen. Ze hebben allemaal hun leven prima op orde, maar er mist bij alle vijf de dames nog een ding en dat is de liefde. Totdat de liefde voor de deur komt te staan voor alle vijf de dames. Terwijl de een nog op zoek is naar de ware liefde, heeft de ander de liefde helemaal te pakken. Gaandeweg de vijf boeken krijg je een kijkje in het leven van dames die allemaal op zoek zijn naar de liefde, waarnaar ze verder kunnen in de volgende stap in het leven, namelijk het volwassenen leven.

Wat een genot was het om deze vijf vrouwen te volgen. In het eerste boek was het eventjes wennen aan de schrijfstijl, maar ook alle personages die er op je afkomen. Zodra je de dames eenmaal goed hebt leren kennen, wil je het liefst alle vijf de boeken in een ruk uitlezen. Je wordt nieuwsgierig gemaakt naar het verdere leven van de vrouwen. En vooral naar hun verdere werk en liefdesleven. Blijven ze voor altijd samen wonen in het studentenhuis of wordt het toch eens tijd voor een volgende stap in hun leven?

En die volgende stap komt er zeker, dat kan ook haast niet anders aangezien de dames niet echt meer de leeftijd hebben om in een studentenhuis te leven. Hun avontuur naar volwassenheid is zo leuk om te lezen. Per hoofdstuk komt een van de dames aan bod, waardoor je ze alle vijf goed leert kennen. Charlot is een van mijn favorieten, op een of andere manier kon ik mij heel erg goed inleven in haar.

Maar ook van de andere vier dames heb ik genoten, alle vijf totaal verschillende vrouwen die toch een hele sterke vriendschap hebben opgebouwd in al die jaren. Dit boek heb ik gelezen met een lach en een traan. Het heeft mij vaak hardop doen lachen, maar ik heb ook zo erg meegeleefd met de dames dat ik af en toe ook een traantje moest wegpinken.

Het zijn vijf losse boeken, maar het voelde alsof in elk volgende boek het verhaal gewoon verder ging waar je in het vorige boek was geëindigd. Ik raad dan ook aan om tijd vrij te maken voor deze serie, zodat je hem net als ik in een ruk kunt uitlezen. 😉

Wat een geweldige prestatie hebben deze vijf schrijfsters geleverd, het lijkt mij niet gemakkelijk om met zijn vijven een verhaal te schrijven. Maar dat is deze vrouwen wel gelukt, een verhaal die helemaal perfect in elkaar past van begin tot eind. Als je nog op zoek bent naar een verhaal waarin niet een maar vijf hele lieve dames op zoek zijn naar de liefde, dan is dit een hele grote aanrader.

Ik wil Uitgeverij Zomer en Keuning heel erg bedanken voor deze recensie exemplaren en dat ik mee mocht doen aan deze blogtour.

2 gedachten over “Huisgenoten serie – Emma Zomer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *