Ik ga leven – Lale Gül

Titel: Ik ga leven
Auteur: Lale Gül
Genre: Roman (Autobiografisch)

Uitgeverij: Prometheus
ISBN:  9789044646870 

Aantal pagina’s: 304
Uitgave: Februari 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

Ik ga leven geschreven door Lale Gül is een aangrijpend autobiografisch verhaal. Waarin je een kijkje krijgt in het leven van Büsra die opgroeit in een streng Islamitisch gezin. Voor mij heel erg leerzaam en een boek dat bij je binnenkomt.

In dit boek volg je het leven van Büsra, ze heeft het niet gemakkelijk met haar verwekkers, zoals zij dat noemt. Haar ouders zijn heel erg streng en het moet allemaal zoals zij het willen voor Büsra. Zo is haar hele leven al bijna voor haar uitgestippeld, zo ook haar liefdesleven. Maar Büsra is geen gemakkelijke dochter, ze gaat overal stiekem tegenin. Totdat haar ouders er beetje bij beetje achter komen waar ze mee bezig is.

Een verhaal waar ik heel erg in moest komen, het is zeker geen verkeerde schrijfstijl. Alleen zijn er wel veel moeilijke woorden aanwezig in dit boek. Waarvan ik van sommigen zelfs even de betekenis moest opzoeken.

Je kan zien dat de schrijfster dit boek vol moed heeft geschreven en vooral heel erg eerlijk. Alles wordt verteld zonder terughoudendheid over haar leven. Inclusief een behoorlijk aantal aan scheldwoorden, deze hadden voor mij iets minder gemogen. Maar het schept wel een duidelijk beeld met hoe het leven voor Büsra moet zijn geweest.

Dit is een boek wat bij je binnen komt, niemand wil zo leven zoals Büsra dat moet. Door dit boek leer je ook een heleboel over moslims. Zo had ik er nog nooit over nagedacht, via dit verhaal krijg je een hele andere kijk op dit geloof.

De schrijver schrijft aan het einde van dit boek dat dit hopelijk wordt vervolgd. Dat hoop ik  met haar mee, want ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal verder verloopt. Het zal niet gemakkelijk geweest zijn om dit op papier te schrijven. Het is zo rauw en vol diepe gevoelens geschreven. En dat voel je tijdens het lezen. De schrijfstijl is in het begin niet gemakkelijk om te lezen, maar zodra je in het verhaal wordt meegetrokken heb je hier weinig meer last van. Het is zeker een aanrader. En zo krijg je gelijk een kijkje in een totaal andere cultuur als ons Westerlingen.

Ik wil Uitgeverij Prometheus heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

4 gedachten over “Ik ga leven – Lale Gül”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *