Ik wacht hier – Else Boer

Titel: Ik wacht hier
Auteur: Else Boer
Genre: Roman

Uitgeverij: Prometheus
ISBN:  9789044643480 

Aantal pagina’s: 224
Uitgave: Januari 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

Ik wacht hier is het debuutroman van Else Boer. Ik wist niet wat ik van dit boek moest verwachten en ging er dan ook helemaal blanco in, eenmaal begonnen met lezen werd ik blij verrast. Else heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor je vlot door het boek heen leest. Een boek over een intense vriendschap tussen twee tienermeisjes.

Erin verhuist als zeventienjarige samen met haar moeder van Rotterdam naar een stacaravan op de Veluwe. Haar moeder vindt dat het tijd is voor een nieuw begin, nadat weer een van haar relaties is gestrand. Erin voelt zich niet prettig op deze nieuwe plek, zo moet ze opnieuw op een middelbare school beginnen. Deze wil ze graag probleemloos afmaken, want ze heeft geen makkelijke tijd achter de rug. Maar dan ontmoet ze Alice, zij heeft alles waar Erin ooit van heeft gedroomd. Wanneer ze haar ook nog eens uitnodigt om mee te gaan naar een Plas, zegt ze daar geen nee tegen. De vriendschap bloeit op tussen Erin en Alice, het lijkt er zelfs op dat haar leven eindelijk goed verloopt. En dat allemaal dankzij Alice. Maar dan komt Erin erachter dat Alice wel erg veel optrekt met een van de leraren. Als Erin navraag doet, zwijgt Alice erover en doet ze net alsof het niet zo is. Alice kruipt steeds meer in haar schulp. Zelfs zo erg dat hun vriendschap daaronder lijdt. Maar Erin doet er alles aan om haar te helpen en te beschermen.

Een verhaal over een intense vriendschap tussen twee tienermeisjes. Je leeft in het begin erg mee met Erin, ze heeft het namelijk niet makkelijk als buitenstaander op een nieuwe school en dan ook nog eens in het examenjaar. Wanneer Alice in beeld komt lijkt het steeds beter te gaan met Erin, gaandeweg het verhaal leer je haar ook steeds beter kennen.

‘Als je overal naartoe kan is dat net zo goed verlammend als bevrijdend.’

Het boek is verdeeld in het heden en het verleden. In het heden zit Erin opgesloten in een jeugdinstelling. Dit maakt gelijk nieuwsgierig, want waarom zit ze daar? In het verleden kom je erachter hoe de vriendschap tussen Erin en Alice tot stand is gekomen en ook waarom Erin in de instelling zit. Het is een aangrijpend en ontroerend verhaal over de vriendschap tussen Erin en Alice.

Eenmaal begonnen met lezen zit je gelijk in het verhaal en word je nieuwsgierig gemaakt. Door deze nieuwsgierigheid wil je het boek het liefste zo snel mogelijk uitlezen, want na het eerste hoofdstuk kom je gelijk met vragen te zitten. En op deze vragen krijg je antwoord gaandeweg het boek. Door de prettige schrijfstijl van Else en de korte hoofdstukken, leest het boek heel erg vlot.

Het boek heeft een mooi einde, maar wel een open einde. Ik ben ook heel benieuwd of er nog een vervolgdeel gaat komen. Ik vraag mij namelijk af hoe het verder verloopt met Erin en Alice. Het is zeker een aanrader en ik ben dan ook heel benieuwd naar nog meer werk van Else Boer.

Ik wil Uitgeverij Prometheus heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *