In een ander leven – Josie Silver

Titel: In een ander leven
Auteur: Josie Silver
Genre: 
Roman (feelgood)
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024591008 

Aantal pagina’s: 448
Uitgave: november 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

In een ander leven is het tweede boek van Josie Silver, ‘Een dag in december’ heb ik zo van genoten dat ik heel nieuwsgierig was naar ‘In een ander leven’. Dit is een boek wat je nog lang zal bij blijven. Het is zo ontroerend en liefdevol geschreven.

In dit boek volgen we Lydia, op haar verjaardag krijgt ze een kleine ruzie met haar verloofde Freddie, hij wil zijn beste vriend Jonah graag nog ophalen en daarvoor moet hij omrijden. Niet wetende dat het zijn laatste woorden met Lydia waren, want hij komt om bij een auto ongeluk. Lydia haar leven veranderd daarna in een zwart gat, ze ziet het nut er niet meer van om nog te leven. Haar moeder en zus proberen haar er weer bovenop te helpen. En dit lukt maar moeizaam, een geliefde zo jong verliezen is niet niks namelijk. Totdat haar moeder de dokter heeft overgehaald om een recept te maken voor slaappillen. En door die slaappillen komt ze in een totaal andere wereld, een wereld waarin Freddie nog wel leeft en het leven gewoon door gaat. Maar ook een vreemde wereld, het gaat er heel anders aan toe dan in het echte leven. Lydia blijft dan ook het liefst in haar droomwereld. Totdat er daar iets ergs gebeurd, waardoor ze aan het denken wordt gezet. Het zet haar zo aan het denken dat ze inziet dat het echte leven haar weer begint toe te lachen.

Dit verhaal bestaat uit de hoofdstukken ‘in slaap’ en ‘wakker’ wat een erg leuk en originele toevoeging geeft aan dit boek. Zo weet je precies in welke wereld Lydia zich bevindt. Ik vond het eerst wat cliche, want hoe kan een wereld nou doorgaan door het slikken van een pilletje. En toch was het erg prettig om te lezen. Ik kon meestal ook niet wachten totdat Lydia weer terug ging naar haar droomwereld.

Het thema rouwverwerking wordt heel mooi opgenomen in dit boek, het is een feelgood met een rouwend randje. Toch weet de schrijver het heel luchtig te houden, waardoor het erg prettig weg leest. Je hebt wel een idee hoe dit boek gaat eindigen en toch bleef het verhaal mij verrassen. Ik kon het dan ook maar moeilijk wegleggen en heb het boek in 1 dag uitgelezen.

Dit boek zet je heel erg aan het denken, tijdens het lezen dacht ik vaak aan mijn eigen gezin. Want wat als mij dit overkomt? Daardoor kreeg ik tijdens het lezen vaak tranen in mijn ogen. Een zakdoekje is dan ook wel nodig tijdens het lezen van dit boek.

‘Dit is het enige wat ik eraan heb overgehouden, terwijl zijn prachtige hart is gesopt met kloppen.’ Blz. 184

Ook van de andere personages heb ik genoten, vooral van Jonah. Die zich natuurlijk heel erg schuldig voelt, omdat Freddie voor hem moest omrijden. Jonah is er namelijk met een klein litteken van afgekomen. Ook zijn verdriet voel je diep in je hart. Het liefste wil je in dit boek kruipen om ze allemaal een dikke knuffel te geven. De schrijfster heeft een prachtig, ontroerend en liefdevol verhaal geschreven. Een boek die je nog lang zal bij blijven.

Ik wil LS Amsterdam heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *