Inpakken en Gaan! – Monica del Campo

Titel: Inpakken en Gaan!
Auteur: Monica del Campo
Genre: Roman
ISBN:  9789083072906 
Aantal pagina’s: 350
Uitgave: Juni 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: 
Ja (deel 1)

Inpakken en gaan! is het debuut van Monica del Campo. Een roman met een hoog feelgood gehalte en een spannend crimineel randje. Een heerlijk verhaal waar ik erg van heb genoten. Dit zal dan ook zeker niet het laatste boek zijn wat ik van deze schrijfster ga lezen.

In dit boek volgen we de drie vriendinnen Roos, Tess en Nikki. Alle drie zijn ze druk bezig met hun eigen leven. Als plotseling de woonboot van Nikki aan het zinken is, staat ze op straat zonder haar spullen. Het enige wat ze heeft kunnen redden is de tas die ze van haar oma kreeg. Als Roos op weg is naar een nieuwe opdrachtgever, komt ze stil te staan voor een brug. Eigenlijk heeft ze er helemaal geen zin in, in die nieuwe opdracht. Als ze per toeval een boot tegenkomt met de tekst: Inpakken en gaan! besluit ze er zelf ook voor te gaan en vertrekt richting Spanje. Tess heeft een groot congres in Italië waar ze helemaal geen zin in heeft. Ze baalt ervan dat ze niet met Roos mee is gegaan naar Spanje.  De vrouwen hebben telkens het idee dat ze in de gaten worden gehouden, maar door wie? En wat wil diegene van ze?

Een spannende roman, waarin de drie dames elkaar tegemoet komen in Spanje. Naast het spannende leven wat ze tegemoet gaan, komen ze alle ook hun ware liefde tegen. Naast het liefdesverhaal is er ook een spannende draad die je volgt in dit verhaal. Zo spannend dat de dames telkens moeten vluchten. Gelukkig hebben ze alle drie hun mannen die ze beschermen.

Soms ging het allemaal wel wat snel, alle drie de dames kiezen wel heel snel voor de liefde zonder dat ze diegene goed hebben leren kennen. Ik had graag willen lezen hoe ze nog een beetje om elkaar heen hadden gedraaid in plaats van dat ze gelijk het diepe insprongen. Er zijn ook nog een aantal schrijffoutjes aanwezig in het verhaal, wat jammer is. Maar dit doet helemaal niets weg van het verhaal zelf.

Ik heb oprecht genoten van dit boek. Het is vlot geschreven en door het spannende randje vlieg je door de bladzijdes heen. Een boek met een hoog feelgood gehalte, humor en een vleugje spanning die je meeneemt in een paar heerlijke leesuurtjes in het prachtige Spanje. De omgeving wordt heel mooi omschreven waardoor je het ook echt voor je zag. Zeker een aanrader als je zin hebt in een feelgood met een vleugje spanning. Ik ben dan ook heel benieuwd naar nog meer werk van Monica del Campo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.