Introweek – Anja Janssen


Titel: 
Introweek
Auteur: Anja Janssen
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020548495
Aantal pagina’s: 288
Uitgave: Februari 2022
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

Introweek - Anja Janssen (Femleest)

Introweek is geschreven door Anja Janssen, een heerlijke feelgood die zich uiteraard afspeelt tijdens een introweek. En die week zit vol met humor en romantiek, weer eens wat anders dan een standaard feelgood. Want er zijn voor mijn doen nog veel te weinig feelgood verhalen die zich afspelen in de studententijd. Ikzelf ben niet bekend met het echte studentenleven, het is dan ook heerlijk om een kijkje te nemen in die van Kit, het hoofdpersonage van ‘Introweek’. Ik hoop dan ook dat Anja nog veel meer feelgood verhalen gaat schrijven die zich afspelen in het studentenleven.

In ’Introweek’ volgen we Kit, zij heeft na een verdrietig einde van haar relatie er voor gekozen om in Tilburg te gaan studeren. Een compleet nieuwe plek waar ze nog niks of niemand kent. Tijdens de introweek lijkt het wel alsof ze telkens Tim tegen het lijf loopt. Een irritante eindejaars die ook nog eens een van de organisatoren blijkt te zijn. Elke keer als ze hem tegen het lijf loopt maakt ze zichzelf compleet belachelijk, hem ontlopen lijkt wel onmogelijk. Tim daarentegen moet tijdens de introweek samenwerken met zijn ex en haar nieuwe vriend. Ondanks dat Kit hem maar een irritant ventje lijkt te vinden, vindt hij in haar juist afleiding, een groentje dat zich telkens maar weer in de nesten weet te werken. Hij heeft een goed plan bedacht om zijn vriendin terug te krijgen in samenwerking met Kit. Maar heeft dit plan wel de juiste uitwerking?

Wat een heerlijk hilarische feelgood heeft Anja hier van weten te maken. Vanaf de eerste bladzijde is het genieten geblazen. Omdat ik zelf nog nooit heb meegedaan met het echte studentenleven, is het juist extra leuk om het op deze manier wel mee te maken. En hoe! Anja heeft zo’n beeldende schrijfstijl waardoor het net lijkt alsof je zelf aanwezig bent bij de introweek.

Een introweek gaat natuurlijk nooit zonder slag of stoot, zo ook in dit verhaal gebeuren er veel beschamende momenten. En die gebeuren telkens net wanneer Kit of Tim in de buurt zijn. Het lijkt wel alsof ze naar elkaar toe worden getrokken door de problemen.

Boeken waarin de personages elkaar een beetje plagen, daar hou ik wel van. En deze staat er vol mee. Ik heb dan ook vaak hardop zitten lachen om sommige scenes. Je kan het zo gek niet bedenken of Kit maakt het wel mee. Een heerlijke eerste kennismaking met Anja Janssen haar schrijfwerk.

Nederland is een feelgood schrijfster rijker met dit prachtige debuut van Anja Janssen. Ik ben dan ook heel benieuwd wat ze nog meer voor ons in petto heeft. Hopelijk nog veel meer waarin het studentenleven centraal staat, want dat is iets waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. Mocht je graag een kijkje willen nemen in het studentenleven, of in dit geval tijdens een introweek? Dan is dit een hele grote aanrader, eentje die je met een glimlach op je gezicht dichtslaat.

Bij deze wil ik Uitgeverij Zomer & Keuning heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.